ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Έξι ιδρυτικά μέλη του σπιράλ στο πλευρό του Πέτρου Ψωμά – Συμπληρώνεται το ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 08 22 152849
Στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών συμμετέχουν για άλλη μια φορά έξι εκ των ιδρυτικών στελεχών του σπιράλ.

Και τα έξι στελέχη, επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων, ενεργοί πολίτες της Πάτρας, βρίσκονται από το 2019 δίπλα στον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων, Πέτρο Ψωμά, πιστεύοντας στη δυναμική και το όραμα που έχει τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα του σπιράλ για την αλλαγή που χρειάζεται ο Δήμος της Πάτρας για τα επόμενα χρόνια.

Ειδικότερα, στο ψηφοδέλτιο του σπιράλ εντάσσονται: η διαιτολόγος-διατροφολόγος Ιωάννα Βασιλακοπούλου η οποία πιστεύει στο moto «από την αδράνεια στην πράξη για την πόλη που ονειρεύομαι», ο  εκπαιδευτικός Θάνος Ζητουνιάτης, ο οποίος επιθυμεί την «ΠΑΤΡΑ: (Π)ολυπολιτισμική, (Α)νθρωποκεντρική, (Τ)εχνολογική, (Ρ)ομαντική, (Α)ρμονική», ο επίσης εκπαιδευτικός Θεόδωρος Κούβελας, ο οποίος πιστεύει σε «διαφάνεια, καινοτομία και συνεργασία», ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος, στέλεχος διοίκησης για «μια Πάτρα με υπερήφανους κατοίκους», ο ελεύθερος επαγγελματίας Αλέξανδρος Νικολάου, ο οποίος πιστεύει ότι «όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος» και ο δικηγόρος Χάρης Παπαχριστόπουλος για «να είμαστε υπερήφανοι για την Πάτρα μας».

Λεζάντα για την ομαδική φωτογραφία:

Από αριστερά (πάνω) Ιωάννα Βασιλακοπούλου, Θεόδωρος Κούβελας, Θάνος Ζητουνιάτης και (κάτω) Αλέξανδρος Νικολάου, Χάρης Παπαχριστόπουλος και Βαγγέλης Λυμπερόπουλος.

ΟΙ ΕΞΙ (6) ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

  1. Βασιλακοπούλου Ιωάννα του Θεοδώρου

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

#υγεία

«Από την αδράνεια στην πράξη, για την πόλη που ονειρεύομαι»

«Η Πάτρα είναι η πόλη που μεγάλωσα και η πόλη που αγαπώ. Δεν μπορώ να μένω αδρανής. Θεωρώ ευθύνη μου να προσφέρω, να ενεργώ, να δημιουργώ, να κοιτάω μπροστά. Ως διαιτολόγος – διατροφολόγος, έρχομαι σε επαφή με τους νέους μέσα από ενημερωτικά σεμινάρια και ποικίλες δραστηριότητες όπως αθλητικούς αγώνες, επισκέψεις σε Δημοτικά Σχολεία και συλλογικές δράσεις και όλα αυτά αποτέλεσαν τον μείζονα παράγοντα για να ασχοληθώ με τις δημοτικές εκλογές και συγκεκριμένα με το σπιράλ. Το σπιράλ είναι μια παράταξη με όραμα, όρεξη, ιδέες, διάθεση, διαλλακτικότητα, αλληλεγγύη, συνεννόηση, συνεργασία. Έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορούν να δώσουν νέα ζωή και άλλον αέρα στον τόπο μας. Ο Πέτρος Ψωμάς, «ο δικός μας Πέτρος» γνωρίζει καλά ότι ο δρόμος για την επιτυχία δεν είναι μοναχικός, γι’ αυτό με κάθε τρόπο ωθεί τους νέους ανθρώπους να περάσουν από την αδράνεια στην πράξη, από την αποχή στη συμμετοχή. Η πόλη μας χρειάζεται τέτοιους νέους  οι οποίοι θα αναπτύξουν μια ομάδα συνεργασίας με δικαιοσύνη και αμοιβαίο σεβασμό.»

Η Ιωάννα Βασιλακοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Είναι πτυχιούχος της σχολής Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας καικάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου «Διατροφή και Δημόσια Υγεία», από το Τμήμα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η διπλωματική της εργασία αναφερόταν στη συσχέτιση της χρήσης συμπληρωμάτων διατροφής, της συμμόρφωσης με τη Μεσογειακή Διατροφή και της εμφάνισης της υποτροπής νόσου σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Είναι Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου «Λόγω Διατροφής» Πάτρας και Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια στη διαχείριση υγείας και ζωής. Έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά και εφημερίδες (City press, Forma, Παιδί και νέοι γονείς) και από το 2015-2020 στην εφημερίδα της ομογένειας του Chicago. Είναι επιστημονική συνεργάτιδα του περιοδικού «Λόγω διατροφής»,  ενώ είχε φιλοξενηθεί στα τηλεοπτικά μέσα Star Channel, Skai , Αχελώος, NGTV (Ελληνικό Κανάλι Νέας Υόρκης). Το 2012 ορίζεται ως ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας. Το 2015 διετέλεσε γραμματέας της Ένωσης Διαιτολόγων – Διατροφολόγων Δυτικής Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή των βιβλίων, «360 διατροφικά tips για γυναίκες», «360 διατροφικά tips για άντρες», Γρηγοράκης Δ (Εκδόσεις Μίνωας), «Ημερολόγιο Διατροφής 2016», Επιστημονική Ομάδα Διατροφής. Είναι ιδρύτρια της ιστοσελίδας www.gaiasdiet.gr. Από το 2010 διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο και αντιμετωπίζει με επιτυχία ποικίλα περιστατικά διατροφικής διαταραχής.

  1. Zητουνιάτης Αθανάσιος (Θάνος) του Ελευθέριου

Εκπαιδευτικός

#τεχνολογία

«ΠΑΤΡΑ: (Π)ολυπολιτισμική, (Α)νθρωποκεντρική, (Τ)εχνολογική, (Ρ)ομαντική, (Α)ρμονική»

«Συμμετέχω στις εκλογές γιατί θέλω να είμαι αρωγός στην προσπάθεια να γίνει η Πάτρα ασφαλής, φιλική, έξυπνη και όμορφη πόλη, πόλος έλξης νέων που θα την επιλέξουν για να δημιουργήσουν το μέλλον τους. Στα τέσσερα χρόνια συμμετοχής μου στο σπιράλ γνώρισα μια αφοσιωμένη ομάδα που μελετά τα προβλήματα της πόλης, ακούει τους πολίτες, συγκρίνει λύσεις που εφαρμόστηκαν εδώ και αλλού, σκέφτεται το μέλλον της πόλης που αγαπά και έχει άξιο συντονιστή»»

Ο Θάνος Ζητουνιάτης έζησε τα παιδικά του χρόνια στο Οντάριο του Καναδά. Πέρασε τα εφηβικά του χρόνια στην Ελλάδα, στη Λιβαδειά, ασχολούμενος με τον στίβο, το ραδιόφωνο και τον προγραμματισμό. Μετά το λύκειο μετακόμισε στην Αθήνα όπου εργαζόταν σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών διδάσκοντας Αγγλικά και σχεδιάζοντας εκπαιδευτική ύλη. Στην Πάτρα ήρθε ως φοιτητής στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και παράλληλα συνέχισε να εργάζεται σε κέντρα ξένων γλωσσών. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του, συνδύασε τις γνώσεις του στις θετικές επιστήμες με τη διδασκαλία της αγγλικής και επικεντρώθηκε στη διδασκαλία ακαδημαϊκών πιστοποιήσεων γλώσσας για μεταπτυχιακές σπουδές. Η χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση τον οδήγησε σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στα Υπολογιστικά Συστήματα του ΕΑΠ. Είναι μέλος ομάδων που οργανώνουν events στην πόλη της Πάτρας όπως το TEDxPatras και το Patras Startup Weekend. Όταν δεν εργάζεται ασχολείται με την ξυλουργική, το χόκευ στον πάγο και τον σχεδιασμό παιχνιδιών.

  1. Κούβελας Θεόδωρος του Γεωργίου

Εκπαιδευτικός Πληροφορικής

#τεχνολογία

«Διαφάνεια, καινοτομία και συνεργασία»

«Συμμετέχω ως υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές 2023, έχοντας στόχο την ανάπτυξη της πόλης μας. Η εμπειρία μου από το πεδίο της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης, με εμπνέει ώστε να συμβάλλω στη δημιουργία μιας πιο δυναμικής και βιώσιμης πόλης. Θεωρώ ότι το σπιράλ είναι το όχημα για την πορεία που θέλω να ακολουθήσει η Πάτρα συνεχής και ανοδική, πορεία προς την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Μια Πάτρα πιο φιλόξενη και δημοκρατικήη οποία θα αντανακλά τις αξίες και τις ανάγκες των πολιτών της.»

Ο Θεόδωρος Κούβελας γεννήθηκε στην Πάτρα το 1976. Σπούδασε Μηχανικός Πληροφορικής στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Η/Υ του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάστηκε στον ιδιωτικό αλλά και στον δημόσιο τομέα ως τεχνικός υπολογιστών και πληροφορικής. Από το 2002 εργάζεται ως μόνιμος καθηγητής πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει διατελέσει μέλος και πρόεδρος στην τοπική διοικούσα επιτροπή της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

  1. Λυμπερόπουλος Βαγγέλης του Χριστοφόρου

Στέλεχος Διοίκησης

#οικονομία

«Μια Πάτρα με υπερήφανους κάτοικους»

«Δεν μπορώ να βλέπω να κυβερνούν αυτή την πόλη άνθρωποι που έχουν για προτεραιότητα το κόμμα τους και όχι τις ανάγκες των πολιτών. Δεν μπορώ να βλέπω την πόλη μου να έχει πορεία προς την παρακμή σε κάθε επίπεδο, λειτουργικό, οικονομικό, πολιτισμικό και αισθητικό. . Δεν μπορώ να παραμείνω αδρανής απέναντι σε κατοίκους που είναι παραδομένοι στην παρακμή αυτή. Το σπιράλ είναι η πιο υγιής συγκέντρωση ανήσυχων πολιτών με κοινό παρονομαστή την αγάπη τους για την πόλη, την αγανάκτηση για την κατάντια της και τη διάθεσή να αντιστρέψουν την πορεία της.»

Ο Βαγγέλης Λυμπερόπουλος γεννήθηκε στην Αυστραλία από πατρινούς γονείς, πριν από 55 χρόνια αλλά μεγάλωσε στην Πάτρα. Έχει σπουδές στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί ως στέλεχος Εμπορικών Διευθύνσεων σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες με συνολική πορεία περίπου 30 χρόνων. Τώρα εργάζεται σε διοικητική θέση σε τοπική εμπορική και παραγωγική επιχείρηση με πανελλαδική εμβέλεια που τολμά και στρέφει το βλέμμα της προς την Ευρώπη. Λόγω της δουλειάς του, ταξιδεύει πολύ, εντόςκαι εκτός Ελλάδας. Η νοσταλγία που νοιώθει κάθε φορά που αφήνει την Πάτρα, πάντα μετατρέπεται σε απογοήτευση όταν επιστρέφει, καθώς η απόσταση της πόλης μας από άλλες ευρωπαϊκές αλλά, κυρίως, και από άλλες ελληνικές μεγαλώνει διαρκώς, με την Πάτρα να είναι αυτή που μένει πίσω. Γι’ αυτό και το 2019 αποφάσισε να ενώσει τη διάθεσή του για αντιστροφή αυτής της πορείας, με τα υπόλοιπα ιδρυτικά μέλη του σπιράλ και τον Πέτρο Ψωμά και συμμετείχε ως υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της νεοφώτιστης δημοτικής παράταξης. Είναι παντρεμένος με τη Νηπιαγωγό, Μαρία Σουλβατζή και έχει 2 κόρες, την Έλλη και τη Μυρτώ, που είναι και οι δύο φοιτήτριες σε Πανεπιστημιακές Σχολές.

  1. Νικολάου Αλέξανδρος του Δημητρίου

Ελεύθερος Επαγγελματίας

#αθλητισμός

«Where is a will, there is a way (όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος)!»

«Δηλώνω παρών στις Δημοτικές Εκλογές και αναλαμβάνω δράση συμμετέχοντας στο σπιράλ, μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία για την Πάτρα που αγαπάμε, για την πόλη στην οποία ζούμε και εργαζόμαστε. Η τύχη της  είναι στα χέρια μας, εμείς αποφασίζουμε για εμάς για μίαΠάτρα για την οποία θα είμαστε περήφανοι»

Ο Αλέξανδρος Νικολάου είναι ελεύθερος  επαγγελματίας και διατηρεί το δικό του κουρείο. Λόγω επαγγέλματος έχει άμεση επαφή με τον κόσμο και τα  τοπικά  προβλήματα. Είναι   ενεργός πολίτης έχοντας εμπειρία μέσα από το Δ.Σ. πολλών σωματείων και συλλόγων. Είναι παντρεμένος και έχει 4 παιδιά.

  1. Παπαχριστόπουλος Χαράλαμπος (Χάρης) του Ιωάννη

Δικηγόρος

#υποδομές

«Για να είμαστε υπερήφανοι για την Πάτρα μας»

«Η Πάτρα, η πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα, η πόλη που ξεκίνησα και εξασκώ μέχρι και σήμερα τη δικηγορία, που έκανα οικογένεια και νοιάζομαι για το μέλλον της, ήταν για μένα πάντα το σημείο αναφοράς και το μέτρο σύγκρισης, όσο κι αν ταξίδεψα σ’ Ανατολή και Δύση. . Και κάθε φορά που στη σύγκριση “έχανε”, γεννιόταν μέσα μου ένα στοίχημα, μία πρόκληση: Γιατί “έχασε”; Πώς θα μπορούσε να “κερδίσει”; Και τι θα μπορούσα να κάνω γι’ αυτό; Πιστεύω πραγματικά ότι στηρίζοντας τον Πέτρο Ψωμά θα έχουμε κάθε λόγο να νιώθουμε ξανά και ξανά υπερήφανοι για την Πάτρα μας, η οποία αξίζει να κερδίζει.  Ο Πέτρος Ψωμάς ξέρει να κερδίζει και το έχει αποδείξει».

O Χάρης Παπαχριστόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1972 και μεγάλωσε στην περιοχή της Αγίας Σοφίας. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και εργάζεται ως δικηγόρος στην Πάτρα. Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Ζωή Κολοκούρη και έχουν δύο παιδιά.

 

You may also like

mitsotakis erdogan m ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Το Associated Press δημοσίευσε μια νέα ανάλυση που αφορά στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς έρχεται στην Ελλάδα λίγο καιρό μετά την έντονη ρητορική του προς την χώρα μας, έχοντας ωστόσο μεσολαβήσει ένα διάστημα σχετικής «ηρεμίας». Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου μια σειρά συμφωνιών συνεργασίας θα υπογραφούν ανάμεσα στις δύο χώρες ως μέρος της «θετικής ατζέντας», με στόχο την παράκαμψη μακροχρόνιων και συχνά ασταθών διαφωνιών. Επίσης, αναφέρει ότι ο Ερντογάν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επανεξελέγησαν και οι δύο φέτος, επικεντρώνονται και οι δύο αντίστοιχα στην οικονομία, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε ανάπτυξη μετά από μια δεκαετία χρηματοπιστωτικής αναταραχής και την Τουρκία να μάχεται με τον πληθωρισμό και τις ασταθείς διεθνείς επενδύσεις. Για μία ημέρα στην Αθήνα Ο Ερντογάν έχει ασκήσει σκληρή κριτική στην ισραηλινή κυβέρνηση για τον πόλεμο στη Γάζα, σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έχει επανειλημμένα τονίσει τη φιλία της Ελλάδας με το Ισραήλ, αναφέρει το Associated Press, ως μία από τις διαφορές ανάμεσα στους δύο ηγέτες. Ωστόσο, το ταξίδι του Τούρκου προέδρου αναμένεται να διαρκέσει μόνο κάποιες ώρες και το πρόγραμμα θα είναι σφιχτό. Και οι Έλληνες αξιωματούχοι από την πλευρά τους έχουν ήδη αναγνωρίσει σημάδια βελτίωσης της συνεργασίας. Δέκα μέλη του υπουργικού συμβουλίου Μητσοτάκη θα παραστούν στις διμερείς συναντήσεις, τα περισσότερα από τα οποία είναι επιφορτισμένα με την υπογραφή διακηρύξεων και συμφωνιών συνεργασίας με τους Τούρκους ομολόγους τους. Η σχέσεις με την Ευρώπη Η βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα θα βοηθήσουν την Τουρκία στον κατευνασμό των τεταμένων σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και άλλους δυτικούς συμμάχους, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Η αποκατάσταση των σχέσεων με την ΕΕ θα εξαρτηθεί, ωστόσο, από το αν η Τουρκία θα βοηθήσει την Ευρώπη να καταπολεμήσει την παράνομη μετανάστευση. Ψηλά στην ατζέντα το μεταναστευτικό Ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης, Δημήτρης Καιρίδης, δήλωσε αργά την Τετάρτη ότι ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν παράνομα στα ελληνικά νησιά μειώθηκε κατά περίπου 60% τους τελευταίους δύο μήνες χάρη σε μεγάλο βαθμό στον καλύτερο συντονισμό με την ακτοφυλακή της Τουρκίας. «Υπήρξε μια εποχή που οι τουρκικές αρχές δεν αντιδρούσαν και άφηναν τα σκάφη να περάσουν. Τώρα η συνεργασία είναι πολύ καλύτερη», είπε ο κ. Καιρίδης στην κρατική τηλεόραση. «Πρόκειται για μια επίσκεψη εργασίας του Ερντογάν και ελπίζω ότι με την πάροδο του χρόνου, θα χάσουν τον εξαιρετικό χαρακτήρα τους και θα γίνουν απλώς μια συνηθισμένη ανταλλαγή μεταξύ δύο ηγετών», πρόσθεσε. Οι προσδοκίες της Αθήνας Σημειώνεται ωστόσο πως  για την Αθήνα βασικός στόχος παραμένει να επιβεβαιωθεί αυτό το θετικό κλίμα σε ανώτατο επίπεδο και να διασφαλισθεί ότι θα έχει την όσο δυνατή μεγαλύτερη διάρκεια αυτή η περίοδος νηνεμίας στις διμερείς σχέσεις. Κανείς δεν τρέφει ψευδαισθήσεις ότι θα μπορέσουν οι δύο χώρες, έστω και με το θετικό μήνυμα που αναμένεται να εκπέμψουν οι Κυριιάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν, να οδηγηθούν σύντομα σε προσέγγιση, ώστε να δρομολογηθεί η λύση του μεγάλου προβλήματος της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, όμως αυτό δεν θα πρέπει να εμποδίζει την ειρηνική συνύπαρξη των δύο χωρών. Εξάλλου, σύντομα, τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο, θα πραγματοποιηθεί ο επόμενος γύρος του Πολιτικού Διαλόγου υπό τους υφυπουργούς Εξωτερικών Αλ.Παπαδοπούλου και Μ. Ακτσαπάρ, όπου και θα γινει μια πρώτη ουσιαστική διερεύνηση των προθέσεων της τουρκικής πλευράς.

Το Associated Press δημοσίευσε μια νέα ανάλυση που αφορά στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα ο Ρετζέπ ...

Comments are closed.