ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

«ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ» ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ- Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Facebook
Twitter

Του Γιώργου Καρβουνιάρη, δημοσιογράφου, υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ

 

Παρά τη μείωση του πληθωρισμού, η αύξηση στα τρόφιμα σε σύγκριση με τον περσινό Μάρτιο ήταν κατά 14,3% καθώς και πάνω από 10% σε άλλα βασικά είδη.

Αποδεικνύεται επομένως ότι, παρά τις φιέστες και τα ευφάνταστα καλάθια των περιφερόμενων υπουργών, ο Γολγοθάς του Καταναλωτή δεν έχει τέλος.

Η αλλαγή των καταναλωτικών προτύπων λόγω της ακρίβειας, ο περιορισμός της κατανάλωσης βασικών αγαθών, η κερδοσκοπία των μεγάλων επιχειρήσεων και η αναδιανομή εισοδημάτων που συντελείται μέσω του πληθωρισμού και των αυξημένων φόρων κατανάλωσης μαζί με τις αυξημένες τιμές ενοικίων και τις απαγορευτικές δόσεις στεγαστικών δανείων, συνθέτουν ένα ζοφερό σκηνικό συρρίκνωσης του οικογενειακού προϋπολογισμού και της αγοραστικής δύναμης.

Οι εξελίξεις αυτές οδηγούν σε αύξηση των ανισοτήτων, με κυριότερα θύματα τους πιο αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι αντί ουσιαστικών μέτρων εισπράττουν τη χλεύη των κυβερνητικών στελεχών.

Δυστυχώς, η κυβερνητική κανονικότητα, που σπαταλά σε όφελος των λίγων και ισχυρών τους διαθέσιμους πόρους, κατάφερε, μεταξύ άλλων, το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων, σε όρους αγοραστικής δύναμης, να είναι τρίτο από το τέλος στην Ε.Ε.

Ως αποτέλεσμα, οι Έλληνες πολίτες στερούνται προοπτικής με τη συνέχιση της ίδιας αδιέξοδης πολιτικής και γι’ αυτό, ολοένα και περισσότεροι συσπειρώνονται στο αίτημα της αλλαγής και στην προγραμματική πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top