ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

«Φάκελος» παιδική πορνεία στην Πάτρα: «Οργιάζουν» τα στέκια με 12χρονες Ρομά

Μητέρες μετατρέπουν ανήλικα κορίτσια σε «γυναίκες» με το κατάλληλο βάψιμο. Στο κέντρο της Πάτρας, στο Πανεπιστήμιο, στα Βραχνέικα, στην Κάτω Αχαΐα…

kentriki 4
Φωτογραφία από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Πολιτείας» με τις ανήλικες στα Βραχνέικα

Του Κωνσταντίνου Φλαμή

Από τον Ιούλιο του 2021 η εφημερίδα «Πολιτεία» είχε αναδείξει το θέμα της παιδικής πορνείας στην Πάτρα και της «φθηνής» εκπόρνευσης ανήλικων κοριτσιών, κυρίως ρομά, που ακόμη και οι μητέρες τους τα μετατρέπουν σε «γυναίκες» με το κατάλληλο βάψιμο, ώστε να προσελκύουν άνδρες κάθε ηλικίας.

Στόχος κυρίως οι συνταξιούχοι οι οποίοι προτιμούν ακόμη και να μην ξοδέψουν χρήματα για καφέ, προκειμένου να έχουν μία ολιγόλεπτη ερωτική απόλαυση με κάποιο ανήλικο κορίτσι!

Ανήλικες που για 5 ή 10 ευρώ προσφέρουν ικανοποίηση στους πελάτες τους. Εκτός από το γνωστό «στέκι» ρομά ιερόδουλων στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου κοντά στα Βραχνέικα, εκεί όπου δύο νεαρές ενήλικες κάνουν νόημα στους διερχόμενους οδηγούς, και αν οι υποψήφιοι πελάτες ανταποκριθούν, τους οδηγούν πίσω από κάποιες συστάδες δένδρων για να συνευρεθούν ερωτικά, υπάρχουν και πολλά άλλα «ροζ σημεία»!

Viral έχει γίνει η ιστορία με μία νεαρή ρομά (μάλλον ανήλικη) η οποία προσφέρθηκε σε υπόγειο πάρκινγκ μεγάλου σούπερ μάρκετ στην οδό Αμερικής να προσφέρει ερωτικές υπηρεσίες σε ταξιτζή για… 7 ευρώ! Του το είπε «στα ίσα», την ώρα που αυτός κατέβαινε για να πάρει το αμάξι του και να φύγει.

Σε άλλη περίπτωση μία κοπέλα ρομά, πλησίασε έναν ηλικιωμένο, κοντά σε λαϊκή αγορά της Πάτρας και του ζήτησε να πάει μαζί της για να… περάσει καλά, την ώρα μάλιστα που η περιοχή ήταν γεμάτη από κόσμο.

Τα υπόλοιπα στέκια είναι:

– Ο χώρος κοντά στο Παμπελοποννησιακό στάδιο. Τις νύχτες οδηγοί και κάτοικοι της περιοχής που περνούσαν από εκεί μετά τη 1 τα ξημερώματα, είχαν παρατηρήσει ομάδα νεαρών κοριτσιών να βρίσκονται σε διάφορα σημεία της Πατρών Κλάους, πριν από την Περιβόλα, κοντά στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, αλλά και πλησίον των φαναριών της Ελευθερίου Βενιζέλου.

– Ο χώρος του Πανεπιστημίου, κοντά στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο. Όσοι ανεβαίνουν προς Καστρίτσι παράλληλα στην κοίτη του χειμάρρου Χαράδρου, εύκολα παρατηρούν τα όσα συμβαίνουν.

– Στον Άγιο Βασίλη αλλά και στην Κάτω Αχαΐα. Ακόμη και Πατρινοί «ταξιδεύουν» μέχρι τον παλιό σταθμό του ΟΣΕ στην γειτονική πόλη, ώστε να βρουν εύκολο και φθηνό αγοραίο έρωτα. Και σε αυτήν την περίπτωση οι ρομά ιερόδουλες… «πρωταγωνιστούν»!

– Στην Πλατεία Γεωργίου (σε υπόγεια πολυκατοικιών), Πλ. Όλγας (πλησιάζουν ηλικιωμένους στα παγκάκια), αλλά και τα Ψηλαλώνια, δρουν ανήλικες ρομά οι οποίες για 5 ευρώ «προσφέρουν» στοματικό έρωτα στους υπερήλικες.

– Ακόμα και στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» μόλις νυχτώσει, το σημείο μετατρέπεται σε «πιάτσα» για ανήλικες ρομά, οι οποίες προσφέρονται για παρέα έναντι ευτελούς ποσού.

Σε πολλές περιπτώσεις οι κολόνες του Δημοτικού θεάτρου έχουν μετατραπεί σε άτυπα αγγελτήρια προσφοράς ερωτικών υπηρεσιών, καθώς αναγράφονται τηλέφωνα και διευθύνσεις αλλά και ποσό για τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

– Παράδρομος στα Βραχνέικα που οδηγεί στην Πατρών-Πύργου, με ανήλικα κορίτσια και λίγο μεγαλύτερα να κάνουν πιάτσα σε περαστικούς και διερχόμενα αυτοκίνητα.

– Στο κάτω μέρος της Ελευθερίου Βενιζέλου κοντά στην Ακτή Δυμαίων.

– Στο πάρκινγκ Καλεντζώτη – περιοχή Φάρου εκεί όπου ανήλικα κορίτσια από την Ρουμανία «την πέφτουν» σε διερχόμενους.

Τα περισσότερα από τα ανήλικα κορίτσια προέρχονται από τον καταυλισμό των ρομά στο Ριγανόκαμπο αλλά και από «καταυλισμούς» σε διάφορες γειτονιές της Πάτρας. Πρόκειται κυρίως για κορίτσια ηλικίας 12, 14 και 16 ετών.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ… ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ!

Από το 2017 έχουμε να ακούσουμε είδηση για «παγίδα» που στήνουν αστυνομικοί στην Πάτρα προκειμένου να «εξαρθρώσουν» κύκλωμα παιδικής πορνείας.

Εξαιρείται η περίπτωση των Υψηλών Αλωνίων όπου πριν 3 χρόνια συνελήφθησαν δύο άτομα για μαστροπεία σε 12χρονη, αλλά… ήταν μετά από καταγγελία και όχι «δράση» της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. Τότε είχαν σημειωθεί δυο συλλήψεις εκδιδόμενων γυναικών. Η μία εξ αυτών ήταν 16 ετών και εκδιδόταν για το ποσό των 5 ευρώ!

Αστυνομικός που προσποιούνταν τον πελάτη, πλησίασε τις γυναίκες, που κινούνταν πεζές σε πεζοδρόμιο, οι οποίες του πρότειναν να συνευρεθούν ερωτικά, έναντι του χρηματικού ποσού των πέντε ευρώ.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ – ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΡΟΜΑ

Το 2014 ήταν κυρίαρχο θέμα στην τοπική κοινωνία των Βραχνεΐκων και των Τσουκαλεΐκων η συγκλονιστική υπόθεση με πρωταγωνιστή ένα ανήλικο αγόρι, που φαίνεται ότι εκδιδόταν σε παράνομες πιάτσες αγοραίου έρωτα.

Ο 13χρονος είχε βρεθεί ημίγυμνος σε παραλιακή τοποθεσία των Τσουκαλεΐκων! Το αγόρι εντοπίστηκε σε άσχημη κατάσταση από ψαράδες, να κάθεται σε παγκάκι σε περιοχή κοντά σε ξενοδοχείο.

Είχε μεταφερθεί λίγες ώρες νωρίτερα στο σημείο με αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άντρες. Οι πληροφορίες έλεγαν πως οι τέσσερις, νεαροί σε ηλικία άνδρες, συνευρέθηκαν -με τη σύμφωνη γνώμη του αγοριού έναντι οικονομικού ανταλλάγματος- σεξουαλικά μαζί του και στη συνέχεια μπήκαν στο αμάξι και τον εγκατέλειψαν σε κακή κατάσταση στην παραλία.

Το παιδί βρέθηκε ημιλιπόθυμο και μετά από ενημέρωση των δικών του μεταφέρθηκε στον οικισμό των ρομά στα Βραχνεΐκα.

«ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ» ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΙ ΡΟΜΑ;

Οι ρομά είναι περισσότερο άνεργοι σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες, αφενός λόγω της χαμηλής εκπαίδευσης που λαμβάνουν και αφετέρου λόγω των προκαταλήψεων εις βάρος τους.

Ταυτόχρονα, οι τομείς που παραδοσιακά απασχολούνταν (γανωματάδες, συλλέκτες μετάλλων, παλιατζήδες) σταδιακά σβήνουν κι έτσι οι ρομά, λόγω και του αναλφαβητισμού, πέφτουν συχνά θύματα εκμετάλλευσης ή αναγκάζονται να καταφύγουν στο έγκλημα.

Το έγκλημα το ορίζει ο ποινικό κώδικας. Έτσι, ένας ρομά που θα πουλήσει σαν μικροπωλητής πχ. φρούτα, αν τον πιάσουν θα του επιβάλλουν πρόστιμο, το οποίο συχνότατα δεν μπορεί να καλύψει. Νομοτελειακά κάποια στιγμή θα συλληφθεί κι έτσι θα κατηγορηθεί.

Ειδικά μετά την ποινή φυλάκισης, η διαδικασία της ένταξης και ιδίως της εύρεσης εργασίας, γίνεται σχεδόν ανυπόφορη ή εν πάση περιπτώσει, οι πιθανότητες μηδενίζονται. Έτσι, οι γυναίκες -που πρέπει να ταΐσουν κάπως τα παιδιά- αναλαμβάνουν με τη σειρά τους περιθωριακές ασχολίες: Η γνωστή επαιτεία, τα χαρτιά, τα φλιτζάνια, η χειρομαντεία…

Κάποιες θα καταφύγουν στην πορνεία για να επιβιώσουν οι ίδιες και η οικογένειά τους. Σε συνθήκες εξαθλίωσης το κοινό έγκλημα μπορεί και να γίνει μονόδρομος, ειδικά όταν μία ολόκληρη κοινωνία εγκληματεί εις βάρος των μειονοτήτων της. Έτσι, ορισμένοι ρομά θα καταφύγουν στις κλοπές ή σε άλλες μορφές εγκληματικής δράσεις.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

sel7

You may also like

metanastes 34643346 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεταναστευτικό – Κυβέρνηση για τον Έβρο: Είμαστε σε επικοινωνία με την Τουρκία – Θα αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού

Ανακοίνωση εξέδωσε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, ύστερα από τον εντοπισμό ομάδας περίπου 80 μεταναστών στον Έβρο. Όπως ...
Tourismos gia olous 873x432.jpg ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Μέχρι αύριο η προθεσμία υποβολής αιτήσεων – Ποιοι υποβάλλουν αιτήσεις, οι δικαιούχοι

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού Εργαζομένων – Ανέργων 2023-2024 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Η πλατφόρμα ...

Comments are closed.