ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάτρα: Φανατικοί σήκωσαν «μπαϊράκι» κατά του Μητροπολίτη!

Untitled 33
Σήκωσαν «μπαϊράκι» οι γνωστοί «ταλιμπάν» ιερείς και ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος… «τα πήρε στο κρανίο»! Και μπορεί ο π. Χρήστος από την Βούντενη και ο π. Τάσος Γκοτσόπουλος από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου να μην πήγαν (από φόβο και όχι από σεβασμό) έξω από το Επισκοπείο, για να διαμαρτυρηθούν για την στάση του Μητροπολίτη, όμως φρόντισαν να στείλουν… όσους ήσαν στο πλευρό τους, νωρίτερα, στην διάρκεια της πορείας που έγινε την περασμένη Τετάρτη.

Και ποιος δεν ξέρει στην Άνω Πόλη πως ο π. Αναστάσιος τηλεφωνούσε σε πιστούς και τους καλούσε στην πορεία κατά των εμβολίων! Την ίδια ώρα η «Πολιτεία» φέρνει στο φως της δημοσιότητας την επιστολή του Αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Παπασταύρου τον οποίον ο Σεβασμιώτατος «καθαίρεσε» από την Προεδρία της Αντιαιρετικής Επιτροπής της Μητρόπολης. Η επιστολή έχει παραλήπτη… τον ίδιον τον πρωθυπουργό και φυσικά ο π. Τιμόθεος διαχωρίζει την θέση του από την στάση της Ιεράς Συνόδου και της τοπικής Μητρόπολης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, αυτή την φορά δεν θα κρατήσει ισορροπίες. Περιμένει να «κοπάσει» ο αχός και τότε… θα δράσει! Δεν θα αφήσει τους «ταλιμπάν ιερείς» και τον συφερτό τους να προσβάλλουν, να υβρίζουν και να δείχνουν ανυπακοή στις αποφάσεις της Εκκλησίας.

Η «μάχη» με τον π. Γκοτσόπουλο

Ο εν Πάτραις γνωστός για το ήθος και ύφος δημοσιογράφος κ. Κων. Φλαμής ξανακτύπησε συκοφαντικά με προφανή τη σκοπιμότητα.

Γνωστός και εύκολος στόχος του: το πρόσωπο ενός «ταλιμπάν», «τζιχαντιστή» παπά! [Προφανώς δεν με ξενίζουν οι ταμπέλες αυτές διότι  μέχρι αυτές τις λέξεις εκτείνεται η θεολογική-θρησκειολογική γνώση, κατανόηση και αντίληψη του κ. Φλαμή… Βέβαια αυτό δεν του δημιουργεί την παραμικρή αναστολή να αποφαίνεται επί εκκλησιαστικών και εκκλησιολογικών ζητημάτων…]

Η «είδηση» είναι «πιασάρικη» και αναδημοσιεύεται άκριτα ή και κακόβουλα σε εθνικό δίκτυο: «Ο γνωστός παπα-Αναστάσης μαζί με έναν ακόμα ρασοφόρο επικεφαλής της πορείας «αντιεμβολιαστών»  έξω από το Επισκοπείο Πατρών»!

Ασφαλώς και συμμετείχα στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΒΟΛΗ των εμβολιασμών, μαζί με άλλους δύο κληρικούς και χιλιάδες Πατρινών που εντελώς αυθόρμητα και χωρίς την παραμικρή οργάνωση ή πολιτική ή άλλη κάλυψη ή παρότρυνση βρεθήκαμε χθες το απόγευμα στην πλ. Γεωργίου Πατρών.

Οι χιλιάδες λαού, ανάμεσά τους και εμβολιασμένοι (!) διαμαρτυρηθήκαμε -μήπως κατέστη η διαμαρτυρία αδίκημα;- για την ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ εμβολίων, που κυκλοφορούν με ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΔΕΙΑ, διότι βρίσκονται σε ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ. Αξίζει να σημειωθεί ότι όχι μόνο μικροφωνική εγκατάσταση δεν υπήρχε αλλά ούτε καν ντουντούκα, η οποία εξασφαλίστηκε λίγο πριν αρχίσει η πορεία…

Επίσης, επισημαίνουμε με ιδιαίτερη έμφαση τον ειρηνικό χαρακτήρα της διαμαρτυρίας παρά το γεγονός ότι κάποιοι οικογενειάρχες λίαν προσεχώς θα χάσουν το μισθό τους.

Μικρή λεπτομέρεια ανάξια σημασίας για το γνωστό φλάμιο δημοσιογραφικό ήθος είναι ότι τόσο εγώ όσο και οι άλλοι δύο κληρικοί που συμμετείχαμε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας και στην πορεία δεν πήγαμε στο Επισκοπείο Πατρών!

Ναι!

Κανένας κληρικός, και ασφαλώς ούτε εγώ, δεν βρεθήκαμε έξω από το Επισκοπείο των Πατρών κατά τη χθεσινή πορεία!

π. Ἀναστάσιος Γκοτσόπουλος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΩΝ. ΦΛΑΜΗ: Είναι τοις πάσι γνωστό ότι ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος παραβιάζοντας τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και της Μητρόπολης Πατρών συμμετέχει στην ΟΡΓΑΝΩΣΗ τέτοιων συλλαλητηρίων.

Μάλιστα είναι τέτοιο το «πάθος» που έχουν μαζί του οι «ταλιμπάν» που έχει στον «στρατό» του που δημοσίως χθες έλεγαν (για να τον υποστηρίξουν) πως… τυχαία βρέθηκε στο συλλαλητήριο! Το αν πήγαν οι δύο ιερείς και η μία μοναχή που συμμετείχαν στο Επισκοπείο είναι το λιγότερο! Και καλά έκαναν και δεν πήγαν, αφού θα «έπεφτε πέλεκυς» από τον Μητροπολίτη. Άξιος ο μισθός τους.

Το πως κυκλοφορούν τα εμβόλια και αν έχουν άδεια δεν θα το κρίνει κανένας ταλιμπάν παπάς! Υπάρχουν άλλοι αρμόδιοι γι’ αυτό. Και πιο ειδικοί. Νομίζω ότι ο π. Αναστάσιος έχει σπουδάσει θεολογία και όχι ιατρική ή βιοχημεία ή φαρμακευτική. Οπότε ας μην μπολιάζει με «ψέματα» τους φανατικούς οπαδούς του. Το ήθος και το ύφος μου το κρίνουν οι αναγνώστες μου χρόνια τώρα. Ανάμεσά τους είναι και κάποιοι σαν τον κ. Γκοτσόπουλο. Χαίρομαι που με διαβάζει και μπαίνει στον κόπο να απαντά.

Αν θέλει ο π. Αναστάσιος να μην ασχολείται η «φλάμια δημοσιογραφία» μαζί του, τότε να φροντίζει να υπακούει στους κανόνες της Εκκλησίας που υποτίθεται πως υπηρετεί. Και να μην κάνει «ταλιμπανιές» όπως στις 25 Μαρτίου 2020, το Πάσχα κλπ. Άλλωστε η «φλάμια δημοσιογραφία» δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να καταγράφει αλήθειες. Ας μας πει λοιπόν ο κ. Γκοτσόπουλος για ποιον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης «τον πέταξε έξω» από την θέση του προϊσταμένου στον Άγιο Νικόλαο και να ‘ναι σίγουρος πως το flamis.gr θα γράψει την άποψή του. Επακριβώς.

Υ.Γ. Και να μην ψεύδεστε πάτερ μου: «Ασφαλώς και συμμετείχα στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΒΟΛΗ των εμβολιασμών, μαζί με άλλους δύο κληρικούς και χιλιάδες Πατρινών που εντελώς αυθόρμητα και χωρίς την παραμικρή οργάνωση ή πολιτική ή άλλη κάλυψη ή παρότρυνση βρεθήκαμε χθες το απόγευμα στην πλ. Γεωργίου Πατρών».

Σας βλέπει και ο Θεός που γράφετε «ψεματάκια» τύπου… χωρίς την παραμικρή οργάνωση ή κάλυψη ή παρότρυνση! Γελάνε… και οι συμμετέχοντες με αυτά τα ψεματάκια.

Ως συμμαθητής σας στο Πρότυπο Λύκειο Πατρών…σας αγαπώ!

 

 

You may also like

Comments are closed.