ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Δείτε το ακριβές σημείο πτώσης του Φάντομ – Συνεχίζονται οι έρευνες

Facebook
Twitter

 

Το αεροσκάφος ανήκει στην 338 μοίρα της 117 ΠΜ – Πραγματοποιούσε εκπαιδευτική πτήση – Δεν έχει ακόμα εντοπιστεί – Στις έρευνες ελικόπτερα της ΠΑ, ένα F-16 και πλωτά του Λιμενικού

Συναγερμός σήμανε στην Πολεμική Αεροπορία το πρωί της Δευτέρας όταν ενημερώθηκε για πτώση αεροσκάφους F-4 στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ανραβίδας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά περίπου στις 10:30 της Δευτέρας, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν δύο άτομα, κυβερνήτης και συγκυβερνήτης.

F4 araxos 2 1024x575 1
Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από δυνάμεις Λιμενικού, Αεροπορίας, Αστυνομίας, προκειμένου να βρεθούν οι χειριστές.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση το αεροπλάνο συνετρίβη προς την περιοχή του Κυπαρισσιακού, νότια του Κατακόλου.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.

Για τον εντοπισμό των δύο χειριστών ερευνούν από αέρος δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας (το ένα από Ανδραβίδα και το άλλο από Καλαμάτα). Στις έρευνες λαμβάνει μέρος, επίσης, και ένα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από πλευράς του Λιμενικού έγινε γνωστό ότι στις έρευνες επιχειρούν τέσσερα πλωτά, ένα ναυαγοσωστικό και δύο ιδιωτικά σκάφη.

katakolo aeroskafos anazitisi 1024x527 1

Η επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

πηγη: patrisnews.gr

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top