ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας: Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη χορήγηση Self Tests από τα σούπερ μάρκετ (pics)

selftest 25ada
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για την απόφαση χορήγησης των Self Tests από τα σούπερ μάρκετ, θα καταθέσει σήμερα ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας Ανδρέας Σοφιανόπουλος.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο ίδιος, υπό το σκεπτικό ότι τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και καταπατείται κάθε νομική προϋπόθεση στη χορήγηση και διακίνηση των προϊόντων αυτών από τη συγκεκριμένη ΚΥΑ.

sofianopoulos 3

Στην αιτιολογία της απόφασης αναφέρεται αφενός πως δε διασφαλίζεται η καθολική ή ισχυρά πλειοψηφική συμμετοχή των φαρμακείων του ΦΣΑχ από την απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης της 22/6/2021 και αφετέρου δεν θα διατίθεται τα self-test από τα φαρμακεία κατά τις εφημερίες/διημερεύσεις/διανυκτερεύσεις» και προσθέτει:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή απόφαση, η οποία παίρνει νομική μορφή κυβερνητικής-υπουργικής απόφασης και η οποία επί της ουσίας ορίζει ποσοστά αποφάσεων γενικής συνέλευσης τα οποία κατά τη γνώμη της Κυβέρνησης επιτρέπουν την τήρηση των νόμων. Πιο συγκεκριμένα δεν της αρκεί οριακή πλειοψηφία – θα επιθυμούσε ισχυρότερη. Περαιτέρω σχολιασμός γελοιοποιεί τη λέξη δημοκρατία».

sofianopoulos 4

Για τους λόγους αυτούς καταθέτει σήμερα μηνυτήρια αναφορά και με επιστολή του προς τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο «να παρέμβει στο ΣτΕ ως καθ’ ύλην αρμόδιος της συμφωνίας με το Κράτος για τη χορήγηση self-test από τα φαρμακεία μας αλλά και ως Β’βάθμιο όργανο για την υπεράσπιση της Δημόσιας Υγείας όσον αφορά στην τήρηση των προϋποθέσεων αποθήκευσης, διακίνησης και διανομής των self-test».

You may also like

Comments are closed.