ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Φαρμάκι» οι λογαριασμοί ρεύματος

λογαριασμούς του ρεύματος
Η κυρία Ελένη δηλώνει στην κάμερα του «Live News» πως από την ώρα που έπιασε τον λογαριασμό της ΔΕΗ στα χέρια της «το φυσάει και δεν κρυώνει».

2.631 ευρώ καλείται να πληρώσει για ένα σπίτι που μένει με τη μητέρα της και τα δύο της παιδιά. Όπως λέει, φοβόταν την αύξηση που θα έπαιρνε το ρεύμα, και έτσι τον χειμώνα προσπάθησε να βρει ενναλακτικούς τρόπους θέρμανσης.

«Περίμενα ότι θα ερχόταν αυξημένος ο λογαριασμός, οπότε ίσα ίσα προσέχαμε περισσότερο τους τελευταίους μήνες. Τα κλιματιστικά τα χρησιμοποιούσαμε λιγότερο, ενώ τον περασμένο χειμώνα τα χρησιμοποιούσα επίσης για θέρμανση, φέτος χρησιμοποιούσα περισσότερο το τζάκι», δήλωσε.

Και πάλι όμως, το ποσό που πρέπει να πληρώσει την κάνει να αναρωτιέται πώς θα ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

«Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου»

Ο κύριος Νίκος μένει σε σπίτι 90 τετραγωνικών στην Αλεξανδρούπολη. Ο λογαριασμός ρεύματος που του ήρθε είναι μία ανάσα από τις 3.000 ευρώ.

Είναι ένας από τους χιλιάδες καταναλωτές που πλέον είναι αδύνατο να πληρώσουν το ρεύμα και κινδυνεύουν με διακοπή ηλεκτροδότησης.

«Μόλις το είδα, εντάξει, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου, η αλήθεια είναι ότι σκοτείνιασα, μου ήρθε τάση λιποθυμίας. -Τι να πρωτοκάνουμε διακανονισμό; Έχουμε τα δάνειά μας, έχουμε τις υποχρεώσεις μας, τα ενοίκια, τα παιδιά. Τι να διακανονίσουμε; Δεν έχει μείνει κάτι», δήλωσε ο Νικόλαος Σαριτσιώτης.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το τηλεφώνημα που δέχτηκε από την εταιρία ηλεκτροδότησης προκειμένου να του κάνουν προσφορά για την… επιχείρησή του.

Πολλά νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση και αναρωτιούνται πού θα φτάσει αυτή η ενεργειακή κρίση.

You may also like

Comments are closed.