ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φαρμάκης: «Προτιμούμε να σβήσουμε τα φώτα στα γραφεία μας παρά στους δρόμους»

farma 1

Για την αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Ελλάδας μίλησε ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης στον ΟΤ από την 86η ΔΕΘ. Ειδικότερα αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η τοπική αυτοδιοίκηση όσον αφορά την ενεργειακή ασφάλεια αλλά και για την πρόκληση της τουριστικής ανάπτυξης.

Ο κ. Φαρμάκης μίλησε για το διαχρονικό πρόβλημα της τοπικής αυτοδιοίκησης που όπως είπε είναι οι ταμιακές ροές. Αυτό δεν αφορά μόνο τα χρήματα που κατευθύνονται από την κεντρική διοίκηση στις περιφέρειες και τους δήμους, διευκρίνισε, αλλά και άλλα ζητήματα όπως π.χ. οι προσλήψεις που έχουν παγώσει εδώ και 12 χρόνια.

Ο κ. Φαρμάκης αναφέρθηκε στα έργα υποδομών που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κόστους 630 εκατ. ευρώ, αλλά και για τη στήριξη του υγειονομικού συστήματος και της επιχειρηματικότητας κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας όπου όπως είπε χαρακτηριστικά «οι περιφέρειες έβαλαν πλάτη».

Διαβάστε επίσης: O OT στη ΔΕΘ – Νίκας: Οι δυνατότητες ανάπτυξης για την Πελοπόννησο είναι λαμπρές – Τι είπε ο περιφερειάρχης για τον σταθμό της Μεγαλόπολης
Ενεργειακή συμμαχία
Μπροστά στην ενεργειακή κρίση ο κ. Φαρμάκης μίλησε για την πρωτοβουλία που έχει ήδη εδώ και καιρό αναλάβει η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. «Πρόκειται για μια μεγάλη ενεργειακή συμμαχία με στόχο την απεμπλοκή από το ενεργειακό κόστος. «Δημιουργήσαμε ενεργειακές κοινότητες αμιγώς δημοσίου χαρακτήρα καταρτίζοντας σχέδια για το τι χρειαζόμαστε να παράξουμε. Φτιάξαμε έτσι φωτοβολταϊκό πάρκο στο Μεσολόγγι, με τη συμμετοχή 66 φορέων του δημοσίου. Περιμένουμε να συνδεθούμε με τον ΑΔΜΗΕ. Η λογική είναι: ό, τι καταναλώνω να το παράγω και έτσι να μπορέσουμε να μηδενίσουμε το ενεργειακό κόστος. Αυτό είναι κάτι που κάναμε πολύ πριν ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση», τόνισε ο περιφερειάρχης.

You may also like

erdogan 0 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο δεν αμφισβητείται -Για προβοκατόρικες κινήσεις μιλά ο Ερντογάν

Σαφή θέση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, που κλιμακώνεται επικίνδυνα τις τελευταίες ημέρες, παίρνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διαμηνύοντας ότι η κυριαρχία ...

Comments are closed.