ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης: Οι ελληνικές ταινίες ταξιδεύουν στο Μανχάταν και την Αστόρια

greek cinema
Σε συνεργασία με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και άλλους φορείς, το Hellenic Film Society διοργανώνει και φέτος το New York Greek Film Expo.

Μετά από τις δύσκολες εποχές της πανδημίας, η φετινή διοργάνωση γίνεται σε κανονικές αίθουσες, πάντα με τις επιτρεπτές συνθήκες προβολής.

Για το Φεστιβάλ New York Greek Film Expo αξίζει να αναφερθεί ότι η υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου, γνωστό για την πολιτιστική του συνεισφορά σε καλλιτεχνικές δράσεις στη Νέα Υόρκη, αλλά και η παράλληλη χρονική συνύπαρξη του με το παλαιότερο κινηματογραφικό Φεστιβάλ στη Νέα Υόρκη, το NYFF, του δίνει ένα μεγαλύτερο εύρος σε πεδίο θεατών. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αντίθεση με τα περισσότερα Ελληνικά φεστιβάλ, που στηρίζονται στους Έλληνες που μετανάστεψαν προηγούμενες δεκαετίες, εδώ το κοινό είναι μεικτό, με αμιγώς κινηματογραφόφιλους πέραν της καταγωγής τους.

Οι ταινίες που παρουσιάζονται αντιπροσωπεύουν τις καλύτερες δημιουργίες των Ελλήνων κινηματογραφιστών τα τελευταία δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων δύο ταινιών και ενός μικρού θέματος σε σενάριο και σκηνοθεσία γυναικών.

Ο Ράφτης, το Digger, η Πράσινη Θάλασσα, η Αναζήτηση της Λόρα Ντουράντ, η Ευτυχία, είναι μόνο μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν -ή έχουν ήδη προβληθεί.

Το ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ Νέας Υόρκης απαρτίζεται από τους George Balafoutis, Jimmy DeMetro, Constantina Conugres, Eva Mallis, Maria Miles και George Stephanopoulos.

You may also like

Comments are closed.

3678062 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Ηλέκτρα του Σοφοκλή η τελευταία παράσταση των τελειόφοιτων φοιτητών της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι διπλωματικές εξετάσεις των τελειόφοιτων σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, ...