ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Φεύγει η “Αριελ”, έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού από την Κυριακή

Facebook
Twitter
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Κυριακής, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

marousakis 840x440 1

Νέα επιδείνωση του καιρού θα σημειωθεί τις επόμενες ημέρες, μετά και την υποχώρηση της κακοκαιρίας Αριελ, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος κάνει λόγο για ασταθές σκηνικό, λόγω διαταραχής που έρχεται από την Ιταλία, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, η κακοκαιρία Άριελ κινείται πλέον προς την περιοχή της Τουρκίας, όμως αφήνει πίσω της ένα ασταθές σκηνικό, με συνέπεια να μην αποκλείονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Βόρεια Ελλάδα. Ο καιρός, όπως είπε, θα είναι ήπιος στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με εξαίρεση λίγες συννεφιές.

Η νέα μεταβολή του καιρού

Ο κ. Μαρουσάκης υποστήριξε επίσης ότι αύριο και μεθαύριο θα επικρατήσουν ήπιες συνθήκες “όμως από την Κυριακή το μεσημέρι και μέχρι τη Δευτέρα έρχεται μια νέα διαταραχή από την Ιταλία, με μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της επικράτειας”.

Παρά ταύτα, τόνισε ότι αυτό το πέρασμα της κακοκαιρίας “θα είναι σχετικά σύντομα, και από Τρίτη θα έχουμε ήπιες καιρικές συνθήκες, με άνοδο της θερμοκρασίας”.

Ο καιρός μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι βροχές και καταιγίδες από την Κυριακή προβλέπει και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου. Όπως ανέφερε, αναμένεται επιδείνωση την Κυριακή στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, με μπόρες και καταιγίδες.

Πάντως, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, σε μια πρόγνωση των επόμενων ημερών, έδειξε και τα πρώτα στοιχεία για τις συνθήκες που θα επικρατούν στην Ελλάδα μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα, είπε ότι η περιοχή μας δείχνει να έχει αρκετά “μαλακό” καιρό μέχρι τις 9-10 Δεκεμβρίου, καθώς δεν αναμένεται μέχρι τότε να κατέβουν πιο χειμωνιάτικες αέριες μάζες.

Μάλιστα, το σκηνικό αυτό αναμένεται να κρατήσει και για περισσότερες ημέρες, προς τα μέσα δηλαδή του Δεκεμβρίου.

 

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top