Φιλοξενία προσφύγων από ζευγάρι πατρινών δικηγόρων με τέσσερα παιδιά!

Facebook
Twitter
Ζευγάρι γνωστών Πατρινών δικηγόρων… δίνει το παράδειγμα. Παρότι σε ηλικία γύρω στα 43 και οι δύο, αλλά και με συνολικά τέσσερα παιδιά που έχουν αποκτήσει από τον γάμο τους, ηλικίας από 10 έως 21 ετών, όχι μόνο δεν πτοήθηκαν από τις αντικειμενικές δυσκολίες, λόγω εποχής, αλλά άνοιξαν διάπλατα το σπίτι τους σε μια τετραμελή οικογένεια προσφύγων!

Δεν θέλησαν όμως να δηλώσουν οτιδήποτε, ούτε καν να δημοσιοποιήσουν τα ονόματα τους. «Το κάνουμε γιατί έτσι πρέπει», αρκέστηκε να πει μόνο, ο σύζυγος της οικογένειας. Ο ίδιος και η γυναίκα του δέχτηκαν να φιλοξενήσουν επ’ αόριστο μία μητέρα μαζί με τα τρία της παιδιά, που τις προηγούμενες ημέρες έφθασε στην Πάτρα από την εμπόλεμη Μαριούπολη και συγκεκριμένα από το χωριό Σαρτανά. Μια ελληνίδα στην καταγωγή, που μαζί με τα παιδιά της περιμένει να ξαναδεί τον άνδρα της ο οποίος έμεινε πίσω για να πολεμήσει.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΕΓΗ

Στο μεταξύ, στην Πάτρα εντείνονται οι προσπάθειες του Συνδέσμου Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας. Πρωτίστως για την διατήρηση της αυξημένης ευαισθητοποίησης των πολιτών ώστε να εξασφαλιστεί στον αναγκαίο βαθμό η παροχή άμεσης βοήθειας στους Ουκρανούς και ιδίως στους Έλληνες της Ουκρανίας, που γίνονται πρόσφυγες. Η προσπάθεια επικεντρώνεται στο σκέλος της εξασφάλισης στέγης φιλοξενίας για όσους βρεθούν στην Πάτρα το επόμενο χρονικό διάστημα. Μητροπόλεις, Δήμοι και επιχειρηματίες, από Αχαΐα και Ηλεία, βρίσκονται ήδη σε «ανοιχτή» γραμμή επικοινωνίας για τον σκοπό αυτό.

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Επίσης, ο Σύνδεσμος Ελληνο-Ουκρανικής Φιλίας προετοιμάζει την πραγματοποίηση μιας μεγάλης συναυλίας που θα δοθεί στην Πάτρα, με Ουκρανικό και Ελληνικό «χρώμα». Με σκοπό να επιτευχθεί ο πρωταρχικός στόχος, δηλαδή της διατήρησης των υψηλών επιπέδων ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των πολιτών.

Η συναυλία θα δοθεί πιθανότατα στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, εντός του Απριλίου, με συμμετοχή Ουκρανών και Ελλήνων καλλιτεχνών που θα ενώσουν τη «φωνή» τους με βασική επιδίωξη Έλληνες και πρόσφυγες να αισθανθούν «ένα».

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top