ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Κατασκευάζεται ο ”κλώνος” του Δαβίδ, του διάσημου αγάλματος του Μιχαήλ Άγγελου

Facebook
Twitter
Σαρωτές υψηλής τεχνολογίας λειτουργούν πυρετωδώς για να δημιουργήσουν το πιο πιστό και εξελιγμένο αντίγραφο του αριστουργηματικού αγάλματος του Μικελάντζελο, Δαβίδ.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας συνεργάστηκαν με τεχνικούς από το “Hexagon”, μια σουηδική πολυεθνική εταιρεία που ειδικεύεται στην τεχνολογία μέτρησης ακριβείας.

Το έργο, το οποίο ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες, περιλαμβάνει τρεις φάσεις: τη σάρωση του αγάλματος για τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου ψηφιακού δίδυμου, την τρισδιάστατη εκτύπωση των διαφόρων εξαρτημάτων και τη συναρμολόγησή τους.

«Προς το παρόν, ασχολούμαστε με την πέτρινη επίστρωση (μαρμάρινη σκόνη) της τρισδιάστατης εκτύπωσης, η οποία είναι ακρυλικό υλικό. Το καλύπτουμε πρώτα απ ‘όλα με πέτρα, για να του δώσουμε την εμφάνιση του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου και, στη συνέχεια, για να του δώσουμε χαρακτήρα θα φτιάξουμε στην επιφάνεια του τις ρωγμές, τα σπασίματα, τα σημάδια, τις εκδορές, τα λίγο-πολύ λεία μέρη και έτσι να δώσουμε μια ψυχή σε αυτό που είναι στην πραγματικότητα ένα αντίγραφο που έχει μετατραπεί από ψηφιακή σε φυσική ύλη», τονίζει ο επικεφαλής συντηρητής, Νίκολα Σαλβιόλι.

«Χάρη στην υλοποίηση αυτής της πρώτης φάσης, θα έχουμε ένα ψηφιακό δίδυμο άγαλμα που θα είναι χρήσιμο όχι μόνο για την καταγραφή όλων των προηγούμενων μελετών σχετικά με τη δομή, από τις οποίες υπάρχουν πολλές, αλλά και για την αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης συντήρησης του έργου και να καταγράψει όλες τις μελέτες, που μπορεί να διεξαχθούν στο μέλλον και στη συνέχεια να τις καταστήσει σε ένα πραγματικό αρχείο, που μπορεί να διηγηθεί την ιστορία του Δαβίδ», εξηγεί η συντονίστρια του προγράμματος 3D, Γκράτσια Τούτσι.

Το αντίγραφο του φημισμένου αγάλματος της Αναγέννησης, που αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται στη Φλωρεντία, θα πρωταγωνιστήσει στην Expo 2021 του Ντουμπάι που έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, καθώς η πανδημία δεν επέτρεψε να γίνει νωρίτερα. Δεν είναι εύκολο έργο, αφού το άγαλμα έχει ύψος πάνω από πέντε μέτρα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top