ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φοινικούντα Μεσσηνίας: Μηναγιώτικο Μονοπάτι Natura 2000

foinikounta
Το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας, μετά την ιστορική-περιβαλλοντική τεκμηρίωση, την έρευνα πεδίου και την χαρτογράφηση, προχωρά στην τελική φάση εργασιών προστασίας και ανάδειξης του “Μηναγιώτικου μονοπατιού Natura 2000”, ενός ιδιαίτερου μονοπατιού της Νότιας Μεσσηνίας οργανώνοντας “φυσική” σήμανση και καθαρισμό του (βάσει θεσμικών τεχνικών προδιαγραφών).

Όσοι φίλοι πεζοπόροι θέλουν να απολαύσουν μια ξεχωριστή εμπειρία σε ένα μοναδικό οικοσύστημα σπάνιας βιοποικιλότητας και να μοιραστούν την τεχνογνωσία, την εμπειρία και τη δημιουργικότητά τους, μπορούν να ακολουθήσουν στη σήμανση και τον καθαρισμό, τηρώντας βέβαια όλα τα μέτρα ασφαλείας (μάσκες και αποστάσεις).

Μεταξύ άλλων μπορούν να θαυμάσουν τρία από τα αιωνόβια δέντρα της Ελληνικής Επανάστασης, το πευκοδάσος όπου έγινε η πρώτη πολεμική σύγκρουση μεταξύ Ελλήνων και Τουρκοαιγυπτίων κατά το έτος 1825, και τον επιβλητικό υδρόμυλο “Μασούρα” που προστατεύεται από το πανευρωπαϊκό δίκτυο Natura 2000.

  • Σημείο συνάντησης: Πλατεία οικισμού Κάτω Αμπελοκήπων, Σάββατο Λαζάρου – 24 Απριλίου 2021 | Ώρα: 08:00 – 08:30
    – Απαραίτητα εργαλεία: Καλή διάθεση, αγάπη για το περιβάλλον και τον πολιτισμό.
    – Προαιρετικά εργαλεία: Χειροπρίονο κλαδέματος, ψαλίδι κλαδέματος, γάντια.

You may also like

Comments are closed.

d29687b6de24367eca378f1fa5dcc588 3699190 1 960x600 1 ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ύφεση τα κρούσματα γρίπης! Σημαντική μείωση των εισαγωγών περιστατικών με λοίμωξη του αναπνευστικού

Εικόνα αποκλιμάκωσης των αναπνευστικών λοιμώξεων από εποχικές ιώσεις όπως η γρίπη καταγράφει η τελευταία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Οι επισκέψεις ...