ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Φωκίων Ζαΐμης: Αναβαθμίζεται το παραλιακό μέτωπο της Ναυπάκτου

253725127 3014362085484184 8043750708081607187 n

Με αφορμή την έγκριση κονδυλίου για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της Ναυπάκτου, σε ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Φωκίων Ζαΐμης σημείωσε:

Μετά από πολύμηνες εργασίες των υπηρεσιών της ΠΔΕ και του Δήμου Ναυπάκτου, την έγκριση της Δ. Αρχής του Interreg και τον συντονισμό της ομάδας εργασίας του έργου, ένα σημαντικό έργο για το λιμάνι και την ακτογραμμή της Ναυπάκτου μέσω αντίστοιχης προγραμματικής σύμβασης εγκρίθηκε από την οικ. επιτροπή της ΠΔΕ ύψους 1.790.000 ευρώ.

Το έργο εντάσσεται στο υφιστάμενο πρόγραμμα Interreg-AISMART. Παράλληλα, η διαδικασία υλοποίησης και του λιμενικού μέρους, που είχε αρχικά ενταχθεί, ήτοι προβλήτα ελλιμενισμού σκαφών (αλιευτικό καταφύγιο) στην περιοχή θα προχωρήσει μόλις ολοκληρωθούν οι αντίστοιχες αδειοδοτικές διαδικασίες εγκρίσεων του δημοσίου από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της ΠΔΕ.
Σκοπός της συγκεκριμένης παρέμβασης είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου της πόλεως της Ναύπακτου με την προσθήκη αστικού εξοπλισμού, παιδικής χαράς και αθλητικών χώρων, φωτιστικών σωμάτων και σύγχρονων πληροφοριακών συστημάτων με απώτερο στόχο την συνολική αναβάθμιση του λιμανιού της πόλεως της Ναυπάκτου ως σημείο προσέλκυσης τουριστικών σκαφών. Ειδική πρόνοια έχει ληφθεί για την πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες(ΑΜΕΑ) καθώς εκτός των άλλων προβλέπεται σύστημα που θα επιτρέπει στα ΑΜΕΑ αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα

You may also like

Comments are closed.