ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια της Επανάστασης από τα Ελληνόπουλα των Πέντε Ηπείρων

filiki etairia epanastasi 1821
Το Σάββατο 8 Μαΐου, (20.00 – 23.00 ώρα Ελλάδας) πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση “Τα παιδιά της Διασποράς των Πέντε Ηπείρων εξιστορούν, μαθαίνουν και διηγούνται τα 200 χρόνια από την Επανάσταση της Ελλάδας μας”.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας την Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανών Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Συλλόγων Αμερικής, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών με τη συμμετοχή της “Φωνής της Ελλάδας“.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος της “Φωνής της Ελλάδας” Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, ενώ η υποδιευθύντρια της “Φωνής της Ελλάδας” Γιάννα Τριανταφύλλη, συμμετείχε με ομιλία της για την πρωτότυπη παραγωγή “Οι δικοί μας Μικροί Ήρωες”, που απευθύνεται στα Ελληνόπουλα όλου του κόσμου.

Ανάμεσα στους καταξιωμένους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται συντονιστές εκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί από ελληνόγλωσσα σχολεία της Αμερικής, της Ν. Αφρικής, της Ουκρανίας, της Τυνησίας, της Αλβανίας, της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου κ.λ.π.

Σημειώνεται ότι, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, η Στέλλα Κοκόλη Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, ο Ιωάννης Χρυσουλάκης Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, ο Αλέξανδος Κόπτσης Γενικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης – ΥΠΑΙΘ, η Σοφία Ζαχαράκη Υφυπουργός Τουρισμού, ο Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης Διευθυντής του Γραφείου Παιδείας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, η Αθηνά Κρομμύδα Πρόεδρος Ανωτάτου Συμβουλίου Παιδείας Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο Λεωνίδας Ραπτάκης Γερουσιαστής του Rhode Island των ΗΠΑ και η Νικόλ Μαλιωτάκη Βουλευτής ΗΠΑ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μέσω της πλατφόρμας zoom στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://uowm.zoom.us/j/97417352379.

You may also like

2315322 1 768x764 1 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για αιώνες, τα πορτρέτα της βασιλικής οικογένειας έπαιζαν και συνεχίζουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στη ...

Comments are closed.