ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Forbes: Αυτές είναι οι πλουσιότερες, αυτοδημιούργητες γυναίκες στον κόσμο (tweet)

Facebook
Twitter

Yπάρχουν 337 γυναίκες δισεκατομμυριούχοι σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη του Forbes για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, από 327 που ήταν το 2022. Και τώρα κατέχουν ένα ελαφρώς μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού των δισεκατομμυριούχων από ό,τι πριν από ένα χρόνο (13%, έναντι 12% το 2022).

Η πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη για τρίτη συνεχή χρονιά είναι η κληρονόμος της L’Oréal Françoise Bettencourt Meyers, η περιουσία της οποίας αγγίζει τα 80,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ένα κέρδος σχεδόν 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το 2022.

Την ίδια στιγμή, η McKenzie Scott, της οποίας η περιουσία μειώθηκε κατά 19,2 δισεκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο χρόνο, πέφτει πέντε θέσεις στο Νο 9, καθώς οι μετοχές της Amazon -την οποία απέκτησε στο διαζύγιό της το 2019 από τον Jeff Bezos- έπεσαν.

Στη λίστα με τις 100 πιο πλούσιες αυτοδημιούργητες γυναίκες, όμως, δεν βρίσκονται μόνο γυναίκες επιχειρηματίες, εφοπλίστριες ή διευθυντικά στελέχη. Συναντάμε και πολλές καλλιτέχνιδες, οι οποίες είτε έχουν κερδίσει εκατομμύρια μόνο από τους δίσκους και τη μουσική τους είτε και από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Από τα 100 μέλη της φετινής κατάταξης των πλουσιότερων, πιο επιτυχημένων αυτοδημιούργητων γυναικών επιχειρηματιών, στελεχών και ψυχαγωγών στις ΗΠΑ, μόλις 11 είναι γυναίκες κάτω των 40 ετών.

 

Οι τραγουδίστριες Rihanna, Taylor Swift και Beyoncé και τα μέλη της οικογένειας Kardashians κατέλαβαν κορυφαίες θέσεις στη φετινή λίστα του Forbes με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες της Αμερικής.

H Rihanna βρίσκεται στην κορυφή των γυναικών από τον χώρο της ψυχαγωγίας και καταλαμβάνει την 20ή θέση στη σχετική λίστα Forbes, με καθαρή περιουσία 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Taylor Swift κατατάσσεται στην 34η θέση. Υπολογίζεται ότι η Αμερικανίδα τραγουδίστρια έχει περιουσία 740 εκατομμύρια δολάρια.

Beyonce βρίσκεται στη θέση 48. Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία της τραγουδίστριας ανέρχεται σε 540 εκατομμύρια δολάρια.

Η Oprah Winfrey κατατάσσεται 13η στη λίστα του Forbes με τις πιο πλούσιες αυτοδημιούργητες γυναίκες στις ΗΠΑ και την ακολουθούν η σταρ του τηλεοπτικού ριάλιτι και επιχειρηματίας “Keeping Up with the Kardashians” Kim Kardashian, στη θέση 21 και η ετεροθαλής αδερφή της, μοντέλο και επιχειρηματίας, Kylie Jenner, στη θέση 38. Μάλιστα, η Kylie, στα 25 της, είναι η νεότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα στη λίστα των 100 κορυφαίων, έναν τίτλο που κατέχει από το 2018 όταν έκανε το ντεμπούτο της για πρώτη φορά στα 20 της.

Η Madonna βρίσκεται στη θέση 45, η Celine Dion είναι 56η, η Dolly Parton 59η.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top