ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Φοροδιαφυγή μέσω e shops! Εβγαλαν 3 “λαβράκια” στην Αχαϊα

Την απόκρυψη μεγάλου ύψους εισοδημάτων, άνω των 30 εκατομμμυρίων ευρώ, από επιχειρήσεις, που πωλούν προϊόντα μέσω διαδικτύου, αποκάλυψαν σαρωτικοί έλεγχοι, τους οποίους έκαναν οι ράμπο της ΑΑΔΕ.Οι επιχειρήσεις αυτές απέκρυπταν τα εισοδήματά τους με δύο τρόπους:

– Είτε μέσω της μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων,

– Είτε ακόμη και μέσω της διάθεσης εμπορευμάτων, χωρίς προηγουμένως να έχει πραγματοποιηθεί έναρξη εργασιών στο φορολογικό Μητρώο! Δηλαδή, πουλούσαν χωρίς να έχουν καν υπόσταση επιχείρησης, λειτουργώντας παρασιτικά και ενάντια στις όποιες συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού.

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων εντόπισαν τους φοροφυγάδες, αξιοποιώντας:

– Καταγγελίες πολιτών,

– Έρευνες στο διαδίκτυο,

– Διασταυρώσεις με δεδομένα τρίτων πηγών,

– Ανοίγματα τραπεζικών λογαριασμών

Οι βασικοί τομείς, που εντοπίστηκαν αδήλωτες πωλήσεις μέσω e-shops, είναι:

– Προϊόντων τεχνολογίας

– Ένδυσης

– Υπόδησης

– Καλλυντικών

– Κοσμημάτων

– Γυναικείων αξεσουάρ

Οι έρευνες θα συνεχιστούν και το 2023, καθώς υπάρχει πληθώρα στοχευμένων υποθέσεων σε εξέλιξη.

Οι σημαντικότερες υποθέσεις στην Αχαϊα ηταν:

Ατομική επιχείρηση στον νομό Αχαΐας με αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό εμπόριο κοσμημάτων και ρολογιών πραγματοποίησε το 2019 πωλήσεις μέσω διαδικτύου χωρίς να εκδώσει φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 530.000 ευρώ.

Ατομική επιχείρηση με έδρα στην Πάτρα και αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό εμπόριο μέσω διαδικτύου προϊόντων τεχνολογίας, κατά το έτος 2019, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία. Η καθαρή αξία των εν λόγω στοιχείων ανήλθε σε 200.000 ευρώ.

Ατομική επιχείρηση με έδρα στην Πάτρα και αντικείμενο δραστηριότητας το λιανικό εμπόριο καλλυντικών και αρωμάτων μέσω διαδικτύου, κατά τα έτη 2016-2019, δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία, καθαρής αξίας 150.000 ευρώ.

You may also like

Comments are closed.