ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Έρχεται παράταση μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου

diloseis forologikes
Λόγω αντικειμενικών ζητημάτων και δυσκολιών που έχουν να κάνουν με την πανδημία, τις θερινές διακοπές, αλλά και τον τεράστιο όγκο εργασίας των λογιστών και των φοροτεχνικών, η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει καθυστερήσει, με αποτέλεσμα να έχει υποβληθεί έως σήμερα μόλις το 50% τους.

Σε σύνολο 6,6 εκατομμυρίων δηλώσεων που πρέπει να υποβληθούν, έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής 3,6 εκατομμύρια δηλώσεις. Δηλαδή για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει να υποβληθούν ακόμα 3 εκατομμύρια δηλώσεις.

Στη βάση αυτή, είναι δεδομένο ότι μέσα στις δύο εβδομάδες που μεσολαβούν έως το τέλος Ιουλίου δεν υπάρχει χρόνος για την εμπρόθεσμη υποβολή των εν λόγω δηλώσεων. Κάτι τέτοιο θα συνεπαγόταν πως σε ημερήσια βάση θα έπρεπε ν2021-07-25 06:00:19α υποβάλλονται 230.000 δηλώσεις.

Πρέπει να αναφερθεί πως τα φυσικά πρόσωπα που θα υποβάλλουν τη δήλωση έως τις 28 Ιουλίου και εξοφλήσουν εφάπαξ το φόρο έως τις 30 Ιουλίου θα έχουν έκπτωση φόρου 3%. Όσοι υποβάλλουν τη δήλωση έως τις 28 Ιουλίου και πληρώσουν σε δόσεις το φόρο τους, θα έχουν τη δυνατότητα να τον εξοφλήσουν σε οκτώ δόσεις έως τον Φεβρουάριο του 2022.

Τα παραπάνω στοιχεία φέρνουν πιο κοντά την ικανοποίηση του αιτήματος λογιστών και φοροτεχνικών για παράταση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

You may also like

pleistiriasmoi 1 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα βάλετε «φρένο» στους πλειστηριασμούς για χρέη – Πώς κερδίζετε κούρεμα και αποπληρωμή σε 240 δόσεις

«Φρένο» στους πλειστηριασμούς των υποθηκευμένων τους ακινήτων μπορούν να βάλουν χιλιάδες οφειλέτες μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού: Και ...

Comments are closed.