ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Φορολογικό νομοσχέδιο: 4 αλλαγές της τελευταίας στιγμής – Τι θα ισχύει για ταξί, περίπτερα και καφενεία

Facebook
Twitter

Τέσσερις βασικές νομοτεχνικές βελτιώσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που αφορούν στον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών ανακοίνωσε στο παρά πέντε  ο υπουργός  Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στη Βουλή.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός η κυβέρνηση αποφάσισε να εξαιρέσει πλήρως από τον τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης τα καφενεία στα χωριά κάτω από 500 κατοίκους και τα νησιά κάτω  των 3.100 κατοίκων. «Να ξέρετε ότι μιλάγαμε για 1.800 επιχειρήσεις  και με έσοδα που θα ήταν ούτως ή άλλως περιορισμένα. Οι επιβαρύνσεις ήταν 35 ευρώ, 70 ευρώ, 120 ευρώ ετησίως»  πρόσθεσε.

Η δεύτερη παρέμβαση έχει να κάνει με τα περίπτερα. “Επειδή τα περίπτερα εμπορεύονται προϊόντα που έχουν χαμηλό κέρδος μας έπεισαν στον διάλογο οι εκπρόσωποί τους ότι θα πρέπει να υπάρξει μια ειδική εξαίρεση ως προς τον τζίρο, ως προς  την επιβάρυνση λόγω τζίρου” τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Η τρίτη αφορά στους ασφαλιστικούς συμβούλους που δουλεύουν σε μέχρι 2 εταιρείες .Εκεί υπάρχει μια ομοιότητα με τους εργαζόμενους με μπλοκάκια και για αυτό θα υπάρχει και εκεί μια εξαίρεση.

Στα ταξί όσοι έχουν μερίδιο μέχρι 25% θα έχουν μια μείωση κατά 50% στο τεκμήριο που επιβάλλεται από τον νόμο.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top