ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στο Μάτι: Ελεύθερος με εγγύηση ο πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής

mathaiopoulos2

Με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης, ύψους 5.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, ο πρώην Υπαρχηγός και μετέπειτα Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος, για την τραγωδία στο Μάτι.

Ο πρώην Αρχηγός της Πυροσβεστικής, κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα με τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς και επί σχεδόν 7 ώρες, απαντούσε στις ερωτήσεις του ανακριτή και του εισαγγελέα για τους χειρισμούς του τις κρίσιμες ώρες της 23ης Ιουλίου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν την είσοδό του στο ανακριτικό γραφείο, συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια και επιτέθηκαν λεκτικά στον κ. Ματθαιόπουλο, αποδοκιμάζοντάς τον και ζητώντας να απαγγελθούν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος του κ. Ματθαιόπουλου, Διαμαντής Μπασαράς ανέφερε πως «ο κατηγορούμενος στοχοποιήθηκε από συγκατηγορούμενο του, για να αποποιηθεί της δικής του ευθύνης». «Με σεβασμό και με αξιοπρέπεια ο κ Ματθαιόπουλος δεν απάντησε σε καμία επίθεση, οι σκευωροί θα πάρουν την απάντηση όταν πρέπει», δήλωσε ακόμη ο κ. Μπασαράς.

You may also like

Comments are closed.