ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

«Φωτιά» στους λογαριασμούς ρεύματος: Αύξηση τιμών μετά το πλαφόν στα πάγια

Facebook
Twitter
Φωτιά στα οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος βάζουν οι πάροχοι, με τις νέες τιμές που ανακοινώθηκαν για τον Αύγουστο, καθώς η τιμή της κιλοβατώρας εκτοξεύεται έως και στο 1 ευρώ.

Οι αυξήσεις συνδέονται είτε με τους παρόχους που συνέδεσαν τα τιμολόγια με τα πάγια, είτε με την τιμή χονδρικής, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Σύμφωνα με τις τιμές που ανακοινώθηκαν, η τιμή της κιλοβατώρας κυμαίνεται από τα 0,486 ευρώ/Kwh έως τα 0,993 ευρώ/Kwh. Με την κρατική επιδότηση, η τιμή αυτή ανέρχεται στα 0,149/Kwh έως 0,656 Kwh.

Μάλιστα, πολλοί πάροχοι ανέβασαν τις τιμές τους έπειτα από την κρατική παρέμβαση για πλαφόν στην τιμή του παγίου. Χαρακτηριστικά, πάροχος που έδινε την περασμένη εβδομάδα την κιλοβατώρα στα 0,495 ευρώ, μετά την κρατική παρέμβαση δίνει την κιλοβατώρα στα 0,570 ευρώ.

 

  • Για 300 Kwh μηνιαία κατανάλωση τα νοικοκυριά θα πληρώσουν από 49,5 ευρώ έως 239 ευρώ.
  • Για 500 Kwh μηνιαία κατανάλωση τα νοικοκυριά θα πληρώσουν από 80 ευρώ έως 401 ευρώ.

Για ποιο λόγο υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Σπανού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, αυτό οφείλεται στο ότι οι πάροχοι χρεώνουν πολύ υψηλή τιμή στην κιλοβατώρα με το δεδομένο ότι είναι πολύ υψηλή η τιμή χονδρικής και εάν η τιμή στο τέλος του μήνα μειωθεί, λένε πως θα επιστρέψουν τη διαφορά.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top