Τη σημαντική εξέλιξη με άμεσο θετικό αντίκτυπο στην Πάτρα υπογράμμισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και βουλευτής Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας, αναφορικά με την αντιμετώπιση του οξέος στεγαστικού ζητήματος.
Σύμφωνα με τον κ. Φωτήλα, το πρώην στρατόπεδο Μανουσογιαννάκη (ΜΟΜΑ) στην Πάτρα εντάσσεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό της πρώτης φάσης του προγράμματος αξιοποίησης ανενεργών στρατοπέδων του ΤΑΕΘΑ για τη δημιουργία κοινωνικής και προσιτής κατοικίας.
Ο Αχαιός πολιτικός υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σημασία που αποκτά η παρέμβαση αυτή για την τοπική κοινωνία, σημειώνοντας ότι δίνεται ουσιαστική απάντηση στις αυξανόμενες στεγαστικές ανάγκες νέων ανθρώπων, οικογενειών και ευάλωτων συμπολιτών μας.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Η στέγη δεν μπορεί να αποτελεί προνόμιο των λίγων ούτε να αντιμετωπίζεται ως ‘είδος πολυτελείας’. Αποτελεί θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα, προϋπόθεση αξιοπρεπούς διαβίωσης και βασικό πυλώνα κοινωνικής συνοχής. Γιατί μια κοινωνία προοδεύει όταν οι πολίτες της αναζητούν ευκαιρίες για το μέλλον και όχι απλώς ένα προσιτό ενοίκιο.
Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει έμπρακτα ότι σχεδιάζει, νομοθετεί και υλοποιεί πολιτικές με πραγματικό κοινωνικό αποτύπωμα, αξιοποιώντας δημόσια περιουσία προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών», καταλήγει ο κ. Φωτήλας.
Από την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Πολιτεία»
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης


