ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΑ ΒΡΑΧΝΕΪΚΑ: Πλημμύρισε η παραλιακή απ’ τα μισά Σεπτέμβρη! Δέσμευση Δήμου στην “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” για εργασίες τις επόμενες εβδομάδες

ΚΕΝΤΡΙΚΗ 1

Το φωτορεπορτάζ της «Πολιτείας» είναι αποκαλυπτικό για το τι συνέβη με ελάχιστα μποφόρ. Και προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει μες τον βαρύ χειμώνα…

 

Του Αχιλλέα Ροδίτη

Προβληματισμένοι οι κάτοικοι στα Βραχνέικα μετά τις εικόνες που αντίκρισαν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας όταν η θάλασσα βγήκε ξανά στον δρόμο επαναφέροντας στις μνήμες το σκηνικό που τον βαρύ χειμώνα.

Πέτρες απ’ τον βυθό, φύκια και άλλα, είχαν ξεβραστεί από τον βυθό της θάλασσας και τμήματα του παραλιακού δρόμου είχαν μετατραπεί σε λίμνες κι είχαν γίνει «ένα» με τη θάλασσα, σε ένα μήκος περίπου από το ύψος της παλιάς εξέδρας και σε απόσταση διακοσίων και παραπάνω μέτρων.

Με τα διερχόμενα οχήματα να κάνουν ζιγκ-ζαγκ και σλάλομ ανάμεσα στο νερό για να μπορέσουν να φτάσουν στην άλλη άκρη και να συνεχίσουν προς τον προορισμό τους. Οι φωτογραφίες που τράβηξε η «Πολιτεία» καταμαρτυρούν το τι συνέβη και αποδεικνύουν ότι το χρόνιο πρόβλημα είναι πάλι εδώ και θα γίνει ακόμα πιο αισθητό και φέτος τον χειμώνα.

Και φυσικά αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ότι όλο αυτό συνέβη ενώ βρισκόμαστε ακόμα στα μισά του Σεπτέμβρη. Που σημαίνει ότι ο καιρός δεν έχει ακόμα «φορέσει» τα χειμωνιάτικα του.

Τα κύματα της θάλασσας άλλωστε ήταν χαμηλού ύψους και οι άνεμοι που έπνεαν σχεδόν ανεπαίσθητοι. Στάθηκαν ωστόσο αρκετά κι αυτά τα ελάχιστα μποφόρ για να ξαναδούμε το θαλασσινό νερό να σκάει με δύναμη στον ήδη διαβρωμένο δρόμο, να φτάσουν ορισμένα από αυτά σε μεγάλο ύψος και να καταλήγουν ακόμα και στις πόρτες ή αυλές των πρώτων σπιτιών μπροστά στην παραλία.

Προϊδεάζοντας για το τι θα συμβεί τους επόμενους μήνες στην περίπτωση που έχουμε θεομηνία, πράγμα που πρέπει να θεωρείται παραπάνω από σίγουρο εφόσον βιώνουμε την αισθητή κλιματική αλλαγή στον πλανήτη.

 

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ:

(φωτογραφίες: Αχιλλέας Ροδίτης)
Η στιγμή της πλημμύρας

Η στιγμή της πλημμύρας

Η θάλασσα έγινε ένα με τον δρόμο

Η θάλασσα έγινε ένα με τον δρόμο

Δρόμος και θάλασσα δεν διαφέρουν στο μάτι

Δρόμος και θάλασσα δεν διαφέρουν στο μάτι

Η στάθμη της θάλασσας είναι στο ίδιο ύψος με τον δρόμο

Η στάθμη της θάλασσας είναι στο ίδιο ύψος με τον δρόμο

Ο δρόμος έγινε ποτάμι...

Ο δρόμος έγινε ποτάμι…

Φύκια και πέτρες έχουν βγει απ το βυθό

Φύκια και πέτρες έχουν βγει απ’ το βυθό

Πέτρες μεγαλύτερες ή μικρότερες φράζουν μέρος του παραλιακού δρόμου

Πέτρες, μεγαλύτερες ή μικρότερες, φράζουν μέρος του παραλιακού δρόμου

Μετ εμποδίων πέρασμα οχημάτων λόγω πανήψυλων κυμάτων

Μετ’ εμποδίων πέρασμα οχημάτων λόγω πανήψυλων κυμάτων

Ο οδηγός δοκιμάζει να περάσει μέσα απ τη... λίμνη

Ο οδηγός δοκιμάζει να περάσει μέσα απ’ τη… λίμνη

 

ΧΡ. ΚΟΡΔΑΣ: «ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»

Ο Δήμος υπόσχεται

εργασίες μες τον επόμενο μήνα

ΚΟΡΔΑΣ Για ξάκρισμα

Το σίγουρο είναι ότι η περιοχή χρειάζεται έργα. Και τα χρειάζεται άμεσα. Και το θετικό που προκύπτει από το ρεπορτάζ της «Πολιτείας» είναι ότι ίσως, επιτέλους, οι κάτοικοι των Βραχνείκων να δουν πολύ σύντομα την έναρξη εργασιών στα επίμαχα σημεία του παραλιακού τμήματος. Διότι σε επικοινωνία που είχε η εφημερίδα με τον αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Έργου – Ηλεκτρομηχανολογικών Έργων (Η/Μ) και Έργων Υποδομής Χρήστο Κορδά, η ενημέρωση που υπήρξε ήταν ότι «σύντομα θα κάνουμε παρεμβάσεις στην περιοχή και στα τμήματα του δρόμου που γνωρίζουμε ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα».

Αυτό δήλωσε ο κ. Κορδάς στην «Πολιτεία» διευκρινίζοντας μάλιστα ότι οι εργασίες ίσως ξεκινήσουν νωρίτερα απ΄ ότι θα ανέμενε κανείς. «Μπορεί και μέσα στον επόμενο μήνα να αρχίσουμε τις παρεμβάσεις», τόνισε.

Ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «θα πρόκειται για μπαλώματα», στη βάση μελετών που έχουν γίνει για τον περιορισμό του προβλήματος με στόχο την ασφάλεια των διερχόμενων πολιτών αλλά και την εξάλειψη της ταλαιπωρίας των εκεί κατοίκων (θυμίζουμε ότι για λόγους που αφορούν στην ασφάλεια πολιτών έβαλε νερό στα κρασί της και η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ανάβοντας το πράσινο φως για εργασίες αποκατάστασης του δρόμου).

Αλλά δεν θα είναι ένα μεγάλο έργο ριζικής αλλαγής του δρόμου, αφού αυτό, όπως συγκεκριμένα ανέφερε, είναι κάτι που θα πράξει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της γενικότερης παρέμβασης στο παραλιακό τμήμα της πόλης, που ήδη άρχισε από τον Άγιο Βασίλειο και Ρίο και «προχωρά» νότια. «Είναι το έργο που κάναμε μαζί με την ΠΔΕ στο Ρίο αποκαθιστώντας παραλιακά τμήματα. Αλλά αυτό είναι το μεγάλο έργο», διευκρίνισε.

 

Από την έντυπη έκδοση της Αχαϊκής Πολιτείας:

3 5

 

 

 

 

 

You may also like

Comments are closed.

panepistimioupoli zografou ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολυτεχνειούπολη: Συμμορίες κακοποιών με ορμητήριο φοιτητικές εστίες -Ληστείες, ναρκωτικά, βιασμοί και face control

Τρεις συμμορίες σκληρών κακοποιών που, δρώντας με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου, διέπρατταν ...