ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

ΕΚΛΟΓΕΣ
Φουντώνουν και πάλι τα εκλογικά σενάρια, παρά τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

«Όσο θα πλησιάζουμε στο τέλος, θα μου γίνεται ολοένα και πιο συχνά αυτό το ερώτημα και εγώ θα απαντώ μονότονα ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας».

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να απέκλεισε για μια ακόμη φορά τις πρόωρες κάλπες ωστόσο στην ίδια συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση προχώρησε σε τοποθέτηση – χρησμό φουντώνοντας και πάλι τα σενάρια για εκλογές το φθινόπωρο.

«Πάντα μπορεί να συντρέχουν κάποιοι λόγοι για πρόωρες εκλογές και να υπάρχουν πολύ περισσότεροι λόγο γιατί να μην κάποιος σε πρόωρες εκλογές».

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα δραπετεύσει από τα προβλήματα της δικής του πολιτικής, όπως σημειώνουν.

«Ο κος Μητσοτάκης δίνει συνεντεύξεις προσπαθώντας να λειάνει το έδαφος για την επιλογή του να αποδράσει με πρόωρες εκλογές, πριν τελειώσει το καλοκαίρι και αρχίσουν οι λογαριασμοί του Φθινοπώρου. Σε κάθε περίπτωση καλοδεχούμενη η κωλοτούμπα του».

Την εκλογολογία φούντωσε και η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι κάνει κακό στη χώρα μια παρατεταμένη περίοδος τοξικότητας και πόλωσης, με τον υπουργός Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, να επιχειρεί να «κάψει» τα εκλογικά σενάρια.

«Δεν μπορεί η χώρα να έχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Η λύση είναι να κόψεις το σενάριο των εκλογών».

Ο στόχος παραμένει η αυτοδυναμία ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η πρώτη εκλογή δεν είναι μια αδιάφορη εκλογή για εμάς. Καθόλου. Αντιμετωπίζουμε την πρώτη κάλπη ως την τελική κάλπη».

Αναφερόμενος μάλιστα στα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών, ήταν ιδιαίτερα αυστηρός για τον κ. Ανδρουλάκη και τη δήλωσή του, Μητσοτάκης και Τσίπρας να περιμένουν πρωθυπουργική καρέκλα από το ΠΑΣΟΚ.

«Θα ήταν καλό να αποφεύγει χαρακτηρισμούς και φράσεις που κινδυνεύουν να τον κάνουν να φαίνεται ως αλαζόνας. Πρωθυπουργό διαλέγει ο λαός. Δε διαλέγει ο κ. Ανδρουλάκης».

«Αλαζονεία είναι να μην αντιλαμβάνεται ο πρωθυπουργός ότι όλους αυτούς του μήνες που πέρασαν ότι η κυβέρνηση έπρεπε να λάβει μέτρα να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα φαινόμενα που κατατρώνε το εισόδημα των πολιτών και δεν δίνουν προοπτική», ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ.

«Ο λαός δεν έχει κανένα συμφέρον να ασχολείται με τους “χρησμούς της Πυθίας” για το πότε θα κάνει εκλογές ο κ. Μητσοτάκης ή για το ποια θα είναι τα κυβερνητικά σενάρια που εξυφαίνονται στο πλαίσιο του σημερινού αδιέξοδου και αντιλαϊκού δρόμου», σημείωσε το ΚΚΕ.

You may also like

Comments are closed.