ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

«Φουντώνουν» τα σενάρια – Οι βουλευτές παίρνουν «τα βουνά και τα λαγκάδια»

553 1
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται ήδη οι βουλευτές της Αχαΐας ενόψει των εθνικών εκλογών. Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει οριοθετήσει το χρόνο της διεξαγωγής τους από την Άνοιξη έως τις Αρχές του Καλοκαιριού του 2023, όσοι πολιτεύονται στην Αχαΐα έχουν στον προγραμματισμό τους ενδεχόμενο εκλογικό αιφνιδιασμό το Φθινόπωρο του τρέχοντος έτους και γι’ αυτό το λόγο έχουν εντείνει τις δράσεις τους πολλές από τις οποίες έχουν καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα.

Πληροφορίες της «Πολιτείας» αναφέρουν ότι τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στα άλλα κόμματα εκλεγμένοι αλλά και πολιτευόμενοι πυκνώνουν τις περιοδείες τους στα Αστικά Κέντρα αλλά και στα χωριά της Αχαΐας, ενώ αυξάνονται και οι δημόσιες παρεμβάσεις τους για θέματα που αφορούν στον Νομό.

Είναι χαρακτηριστικό πως σχεδόν στο σύνολό τους έχουν ήδη «ανεβάσει στροφές» και στις εμφανίσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες ως επί το πλείστον σχετίζονται με επισκέψεις τους σε διάφορες περιοχές της Αχαΐας, ομιλίες τους σε εκδηλώσεις αλλά και αποτελέσματα παρεμβάσεών τους στην Κεντρική εξουσία.

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι περιπτώσεις που οι βουλευτές της πλειοψηφίας, αναρτούν φωτογραφικό υλικό από επισκέψεις σε Υπουργεία συνοδευόμενες από λύσεις σε ζητήματα που αφορούν συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων, επαγγελματιών, αλλά και πολιτών.

Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο Νομό, αφού οι εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική αλλά και από το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από νέα πρόσωπα τα οποία επιθυμούν να συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια, είναι πρωτόγνωρο σε σχέση με τον ανταγωνισμό και τα πλάνα που καταρτίζονται έτσι ώστε να επιτευχθεί στο τέλος η καλύτερη δυνατή επίδοση.

Εκτιμάται δε πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι δημόσιες παρεμβάσεις θα ενταθούν και μάλιστα δεν αποκλείεται ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι να οργανωθούν και μαζικές εκδηλώσεις από  τους βουλευτές και τα πολιτικά τους γραφεία.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως ο ανταγωνισμός που καταγράφεται, δεν υπερβαίνει όρια που οδηγούν σε δημόσια αντιπαράθεση. Αντίθετα το κάθε πολιτικό γραφείο σχεδιάζει και εφαρμόζει πρόγραμμα περιοδειών εμφανίσεων και παρεμβάσεων σε ακροατήρια στα οποία εκτιμά τι ασκεί ή μπορεί να ασκήσει εκλογική επιρροή.

ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Αμέσως μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ τα σενάρια για πιθανή προσφυγή στις κάλπες το Φθινόπωρο «φούντωσαν». Μάλιστα υπήρξαν ήδη αναφορές για πιθανές ημερομηνίες εκλογών, ανάμεσα στις οποίες η 25η Σεπτεμβρίου ή η 2α Οκτωβρίου.

Ωστόσο «πηγές» που γνωρίζουν ανέφεραν στην «Πολιτεία» πως η πρόθεση του Κ. Μητσοτάκη είναι σταθερή για εκλογές στο τέλος της τετραετίας χωρίς ωστόσο να διαψεύδουν ότι δέχεται εισηγήσεις για κάλπες το ερχόμενο Φθινόπωρο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

You may also like

Comments are closed.