Φοβίζει τα πολιτικά κόμματα η αποχή από τις Ευρωεκλογές

Facebook
Twitter

Σκληραίνουν τα διλήμματα που θέτουν στους πολίτες εν όψει των ευρωεκλογών οι πολιτικοί αρχηγοί στην προσπάθειά τους να περιορίσουν μεταξύ άλλων το φαινόμενο της αποχής.

Το φάσμα της αποχής στις ευρωεκλογές ανησυχεί οριζόντια το πολιτικό σύστημα.

Ο πρωθυπουργός επιμένει στο δίλλημα της σταθερότητας ή περιπέτειες για να αποσπάσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Να εξηγήσουμε με απλά λόγια στους συμπολίτες μας τις περιπέτειες που μπορούν να φέρουν η αποχή από τη μία, μια άστοχη, επιπόλαιη επιλογή από την άλλη, στις ακοστολόγητες υποσχέσεις των αντιπάλων μας, εμείς οφείλουμε να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τη γνωστή προεκλογική τακτική εξάρτησης των δημοσίων υπαλλήλων από τους πολιτικούς χαρακτήρισε ο Στέφανος Κασσελάκης το πριμ παραγωγικότητας που θα φτάνει στο 15% των ετήσιων αποδοχών.

«Αν θέλει να αντιμετωπίσει τους δημοσίους υπαλλήλους ως ισότιμους πολίτες, δεν έχει παρά να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού, ώστε να μην έχουμε πολίτες β’ κατηγορίας σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Για εμάς, αυτό αποτελεί δέσμευση από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βάζει στόχο τη δεύτερη θέση και επιτίθεται με ένταση κατά του αντιπάλου στην Κεντροαριστερά Στέφανου Κασσελάκη.

«Θα δώσουμε αγώνα να είμαστε δεύτερο κόμμα με αύξηση ποσοστών. Η πολιτική αντιπολίτευση του lifestyle. Διέξοδος διαφυγής για τη ΝΔ το lifestyle. Ήττα της πολιτικής θα είναι αν είναι τρίτο το ΠΑΣΟΚ και νίκη του lifestyle», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Έχει άγχος που τον οδηγεί σε κινήσεις πανικού. Πανικός που είναι αδύνατον να κρυφτεί πίσω από την επίκληση της «σοβαρότητας», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με ένα ζεϊμπέκικο αποχαιρέτησε του ομογενείς στην Αστόρια της ΝΥ ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στη Βαρβάκειο κρεαταγορά στην Αθήνα και στη Φωκίωνος Νέγρη στη Κυψέλη περιόδευσε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς.

«Είναι η ώρα να στηριχτεί το εισόδημα των πολιτών, είναι ώρα να επιβιώσει η μικρή και μεσαία επιχείρηση και για να συμβεί αυτό χρειάζεται να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση της ΝΔ, χρειάζεται πολιτική αλλαγή στη χώρα», είπε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Μέχρι τώρα έχουν γραφτεί στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου περισσότεροι από 180.000, εκ των οποίων περισσότεροι από 45 είναι Έλληνες του εξωτερικού. Η προθεσμία για τη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος με επιστολική ψήφο λήγει τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Δευτέρας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top