ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

FTI: Προς ακύρωση 220.000 κρατήσεις στην Ελλάδα για το φετινό καλοκαίρι λόγω της χρεοκοπίας του γερμανικού ταξιδιωτικού κολοσσού

Facebook
Twitter
koinonikos-tourismos1-873x432

Προς ακύρωση οδεύουν 220.000 κρατήσεις τουριστών μέσω της γερμανικής ταξιδιωτικής εταιρείας FTI – Touristik (η οποία οδηγήθηκε χθες, στις 3 Ιουνίου, στη χρεοκοπία) για το φετινό καλοκαίρι.

Αυτό αποκαλύπτει δημοσίευμα της Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο “για τη (σ.σ. θερινή) σεζόν 2024, η FTI είχε περίπου 220. 000 κρατήσεις (σ.σ. τουριστών)στην Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές του κλάδου”, οι οποίες είναι στον “αέρα” λόγω της χρεοκοπίας της εταιρείας.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως “για ορισμένα ελληνικά ξενοδοχεία, ωστόσο, η FTI εξακολουθεί να καθυστερεί τις πληρωμές για τη σεζόν του 2023, σύμφωνα με την ελληνική ένωση ξενοδόχων (ΠΟΞ). Πρόκειται για περίπου 300 ξενοδοχεία, στα οποία η εταιρεία φέρεται να οφείλει 1,8 εκατομμύρια ευρώ”.

Σημειώνεται πως σήμερα ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων της Κρήτης, κος Βαλτάκης έκανε λόγο για  80.000 ακυρώσεις κρατήσεων στο νησί.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της FTI, η εν λόγω εταιρεία είχε συνεργασίες και με ξενοδοχεία στην Κέρκυρα, τη Χαλκιδική, την Κω και τη Ρόδο.

Aυτό σημαίνει, αν ισχύουν οι πληροφορίες της Handelsblatt, πωςς βαίνουν προς ακύρωση 140.000 κρατήσεις στα προαναφερθέντα νησιά.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top