ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Φυσικό αέριο: Σε ένα χρόνο μπαίνει στη ΒΙΠΕ Πατρών

10 11 2020 fysiko aerio
Εξαιρετικές είναι οι εξελίξεις στο θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα.

Σε διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποίησε η ΔΕΔΑ με βιομηχανίες της Δυτικής Ελλάδας, για να τις ενημερώσει για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην περιοχή και την εμπορική πολιτική της, έγινε γνωστό ότι οι πρώτες συνδέσεις σε βιομηχανικούς πελάτες, θα μπορούν να ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο του 2022, εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών, δηλαδή σε λιγότερο από έναν χρόνο.

Ο Δημήτρης Αυλωνίτης, διευθυντής συντονιστής εμπορικών δραστηριοτήτων της ΔΕΔΑ μαζί με ομάδα στελεχών της επιχείρησης, τόνισε ότι η σύνδεση της Πάτρας στο δίκτυο φυσικού αερίου, σε πρώτη φάση θα γίνει μέσω εικονικού αγωγού, δηλ. με μεταφορά με βυτιοφόρα και αποθήκευση σε δεξαμενές στην Βιομηχανική Περιοχή. Από αυτές τις δεξαμενές θα εξυπηρετούνται, τόσο οι βιομηχανίες της ΒΙΠΕ, όσο και το αστικό δίκτυο που θα κατασκευαστεί για τα νοικοκυριά και τους εμπορικούς πελάτες της Πάτρας.

Οι πρώτες συνδέσεις θα ξεκινήσουν με βιομηχανικούς πελάτες από την ΒΙΠΕ Πατρών, και η ΔΕΔΑ θα επεκτείνει το δίκτυο προς τον αστικό ιστό της Πάτρας, με βάση την ζήτηση που θα δημιουργείται. Στην πορεία θα μπορούν να συνδεθούν με τον αγωγό και επιχειρήσεις που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής μεταξύ ΒΙΠΕ και Πάτρας.

Παράλληλα, η ΔΕΔΑ προωθεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την κατασκευή του κανονικού αγωγού φυσικού αερίου υψηλής πίεσης, ο οποίος θα είναι έτοιμος από το 2026, ώστε να ξεκινήσει να τροφοδοτεί τα αστικά δίκτυα Πάτρας, Πύργου και Αγρινίου.

You may also like

Comments are closed.