ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φυτεύτηκαν 353 κυπαρίσσια στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων

pontioi genoktonia
Δενδροφύτευση που θα σχηματίζει τον αριθμό 353.000, άρχισε στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στο Κολχικό του Δήμου Λαγκαδά.

Σε κάθε δέντρο τοποθετήθηκε και μία πινακίδα, με το όνομα κάποιας πόλης ή χωριού του Πόντου. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (Π.Ο.Π.Σ.), “δημιουργούμε ένα τοπίο μνήμης με τον σχηματισμό του αριθμού «353.000», στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ως σύμβολο της αθανασίας των ψυχών και της αιώνιας ζωής”.

Τα δέντρα που φυτεύτηκαν ήταν κυπαρίσσια, τα οποία είναι δέντρα θλίψης, ψυχής, μνήμης και σύμβολα αιώνιας ζωής και θα τα περιποιούνται στο εξής οι κάτοικοι της περιοχής.

στη μνΣυμμετείχαν εκπρόσωποι των σωματείων-μελών της Π.Ο.Π.Σ. στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά και συγκεκριμένα της Ένωσης Ποντίων Λαγκαδά και Περιχώρων, του Ποντιακού Συλλόγου Κολχικού «Aγιος Ευγένιος Τραπεζούντας», του Φιλοπροοδευτικού Εξωραϊστικού Ποντιακού Συλλόγου Πολυδενδρίου Λαγκαδά και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυδενδρίου Ασκού «Ο Φάρος».

You may also like

Comments are closed.