ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φύτεψαν… μαρούλια στην σκαμμένη πλατεία!

ΜΑΡΟΥΛΙΑ 2
Αίσθηση, ακόμα και πανελλαδική, προκάλεσε αυτό που συνέβη στο Αίγιο. Χαρακτηριστικό δείγμα του πώς οι πολίτες μπορούν διακωμωδήσουν μια κατάσταση όπως εν προκειμένω την στασιμότητα ενός μεγάλου έργου για την γειτονική πόλη, της ανακατασκευής της κεντρικής πλατείας Αγίας Λαύρας.

Η ενέργεια των πέριξ καταστηματαρχών να φυτέψουν… μαρούλια στην σκαμμένη κι εγκαταλελειμμένη πλατεία, ήταν άκρως απολαυστική και ως εκ τούτου έγινε viral, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η πλατεία εδώ και μήνες έχει εγκαταλειφθεί θυμίζοντας εργοτάξιο – φάντασμα. Εξαιτίας του ότι ο πρώτος εργολάβος ανάπλασης του χώρου εγκατέλειψε, ενώ ο δεύτερος εργολάβος δεν ξεκίνησε καν μετά από νέο κώλυμα που παρουσιάστηκε λόγω ενστάσεων που κατέθεσαν μέλη της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αιγιάλειας.

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η κεντρική και φημισμένη πλατεία του Αιγίου παραμένει μια… χωμάτινη αλάνα – έρμαιο, με τους ιδιοκτήτες των πέριξ επιχειρήσεων να διαπιστώνουν τη συνεχή κι ασταμάτητη υποβάθμιση της περιοχής.Έτσι, επέλεξαν να αντιδράσουν. Αλλά να αντιδράσουν με έναν διαφορετικό τρόπο από τους συνηθισμένους. Με περισσό χιούμορ. Φυτεύοντας… μαρούλια καταμεσής της πλατείας και τοποθετώντας ταμπέλα με την επιγραφή: «ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΜΑΡΟΥΛΙΑ».

Φυσικά η διακωμώδηση πέρασε αμέσως στα social media και διαδόθηκε παντού. Με τον καταστηματάρχη Θωμά Παγουράκη να γράφει σε μια ανάρτηση του: «Μαρουλάκι βιολογικό». Και σε άλλη: «Το μυστικό της επιτυχίας της παραγωγής».

ΜΑΡΟΥΛΙΑ

You may also like

Comments are closed.