ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Γ. Βαγενάς: Ο Πατρινός που «βαίνει ολοταχώς» για την προεδρία της ΕΣΕΕ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΓΕΝΑΣ 1
Του Αχιλλέα Ροδίτη

Σε έναν ακατάπαυστο και ακούραστο οργασμό ταξιδιών και επαφών με ανθρώπους του εμπορίου και του επιχειρείν σε ολόκληρη την Ελλάδα έχει επιδοθεί τον τελευταίο καιρό ο πατρινός πρόεδρος Γιώργος Βαγενάς, καθώς είναι φανερό ότι ένα τεράστιο κομμάτι ανθρώπων του κλάδου απ’ όλη την ελληνική επικράτεια έχει εκτιμήσει τους αγώνες του, τις πάντα εύστοχες αντιπροσωπευτικές του παρεμβάσεις αλλά και το ήθος με το οποίο ενεργεί, με αποτέλεσμα να τον… θέλει με πιο δυναμική και καθοριστική παρουσία στο ανώτατο όργανο εκπροσώπησης, την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), εν όψει των εκλογών που διεξάγονται τον προσεχή Νοέμβρη.

Είναι κάτι που σαφώς «ανεβάζει» την Πάτρα την ίδια, καθώς μέσω του Γιώργου Βαγενά και των υποψηφίων του, η πόλη αποκτά για πρώτη φορά στην ιστορία της την προοπτική να αναπτύξει ισχυρότατη φωνή μέσα στην ΕΣΕΕ, όπου την πρωτοκαθεδρία έχουν κυρίως Αθηναίοι ή και Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες.

Ως γνωστόν, ο Γ. Βαγενάς είναι νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας της Πελοποννήσου, ΝΔ Ελλάδας και Ιονίων νησιών, δηλαδή του ενός από τα 15 περιφερειακά όργανα της ΕΣΕΕ, που με τη σειρά τους αποτελούν το αντιπροσωπευτικό τμήμα του συνόλου των Εμπορικών Συλλόγων της περιοχής εμβέλειας τους και όλα μαζί καταλήγουν στο ανώτατο όργανο των Ελλήνων μικρομεσαίων, την ΕΣΕΕ.

Στις προηγούμενες εκλογές ο κος Βαγενάς πέτυχε την είσοδο του στο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο καταλαμβάνοντας 3 έδρες(με τους Γιώργο Ρώρο και Δημήτρη Σαμαρά) και κατακτώντας θέση στο Προεδρείο της ΕΣΕΕ, με καθήκοντα Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα. Τις υπόλοιπες 15 έδρες κατέλαβε ο νυν πρόεδρος ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, 5 έδρες ο Παύλος Πολιτάκης και 2 έδρες το υποστηριζόμενο ψηφοδέλτιο από το ΚΚΕ.

Αυτή τη φορά, όμως, τα σχέδια του επεκτείνονται στην αύξηση των εδρών σε πολλαπλασιαστικό βαθμό, τέτοιο, που όχι μόνο θα μπορέσουν να του εξασφαλίσουν περισσότερες έδρες στο ΔΣ, αλλά θα του δώσουν μεγαλύτερο «έδαφος» εντός του Προεδρείου.

Γεγονός που συνεπάγεται πιθανές ανακατατάξεις σε επίπεδο αναγκαστικών συνεργασιών, που δεν αποκλείεται να ανοίξουν τον δρόμο ακόμα και για τη θέση του Προέδρου της ΕΣΕΕ ή τουλάχιστον την ανάληψη της Γραμματείας. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, πάντως, η αύξηση των εδρών εντός Προεδρείου για λογαριασμό του, θα εξασφαλίσουν στον ίδιο -και φυσικά και στην Πάτρα- μεγαλύτερο κύρος και δυνατότητα παρεμβάσεων και διεκδικήσεων.

Στις προηγούμενες εκλογές ο κος Βαγενάς υποστηρίχθηκε από τα συνδικαλιστικά όργανα της Πελοποννήσου μόνο όμως τώρα η φήμη του έχει «ταξιδέψει» σ’ όλη την Ελλάδα. Και το βέβαιο είναι πως τα μηνύματα που εκπέμπονται από τις περιφερειακές Ομοσπονδίες όλης της επικράτειας και τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους, είναι παραπάνω από ενθαρρυντικά κι αναδεικνύουν τον πατρινό συνδικαλιστή ως την πλέον συμπαθή και κοινά αποδεκτή φιγούρα που εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά για τις δυνατότητες και ικανότητες του. Κι όταν αυτό συμβαίνει σε μια τέτοια περίοδο, δύσκολη κι αβέβαιη, από μόνο του περιποιεί τιμή στο πρόσωπο του Γ. Βαγενά αλλά και συνολικά στην πόλη του, την Πάτρα.

 «ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΣ» ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ

Απευθυνόμενοι στον ίδιο για να σχολιάσει τα παραπάνω ο Γ. Βαγενάς αρκέστηκε σε μια μεστή δήλωση δείχνοντας για άλλη μία φορά έμπρακτα ότι μπορεί να σου μιλά για… ώρες περί των αναγκών και αιτημάτων των συναδέλφων του αλλά ούτε δευτερόλεπτο για τον ίδιο. Το μόνο που επεσήμανε σε δηλώσεις του ήταν ότι:

«Ορμώμενος από την δουλειά που έχουμε κάνει στην Ομοσπονδία Πελοποννήσου ξεκινάμε το ταξίδι μας με προορισμό την δυνατή εκπροσώπηση μας στο τριτοβάθμιο όργανο. Ως επικεφαλής ενός πλουραλιστικού μαζικού πανελλαδικού ψηφοδελτίου, με στόχο φυσικά την προεδρία της ΕΣΕΕ. Ο στόχος αυτή την φορά είναι να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο. Και στην συγκρότηση του προεδρείου, και στην διαμόρφωση του πλαισίου που θα συμπεριλαμβάνει ΟΛΑ τα αιτήματα του εμπορικού κόσμου».

Εξήγησε επίσης ότι: «Από τον Νοέμβριο του 2017 είμαστε όσο πιο κοντά μπορούμε στα μέλη μας. 50 Εμπορικοί και επιχειρηματικοί σύλλογοι σε 10 νομούς και σε 3 περιφέρειες.Θα συνεχίσουμε δυνατά πάντα δίπλα στους επαγγελματίες, πάντα πρωτοπόροι να αγωνιζόμαστε, πολλές φορές για τα αυτονόητα…Σαν πρόεδρος της Ο.Ε.Ε. Πελοπόννησου, ΝΔ Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, έχω μόνο να πω ότι νιώθω υπερηφάνεια για την συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ενότητα…».

«ΑΝΟΙΞΕ» ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ Ο Γ. ΡΩΡΟΣ …

Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι ιστορικά, θα πρέπει να τονιστεί πως την πρώτη είσοδο στο τριτοβάθμιο όργανο με ευθύνη αρμοδιοτήτων σ’ όλη την Ελλάδα, τόλμησε για πρώτη φορά ένας άλλος Πατρινός. Ο Γιώργος Ρώρος.

Ξεκινώντας από τον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών που εκπροσωπούσε… χάραξε την διαδρομή προς τις εκλογές της ΕΣΕΕ έστω κι αν για πολλούς, τότε, ο στόχος φάνταζε κάτι με άπιαστο όνειρο. Λόγω κυρίως της νοοτροπίας ότι ήταν από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να «σπάσουν» στεγανά συνεργασιών που κυριαρχούσαν.

Έμοιαζε λοιπόν ως ακατόρθωτο ένας «επαρχιώτης», απ’ τη… μικρή Πάτρα,να αναρριχηθεί στα υψηλότερα συνδικαλιστικά επίπεδα της Αθήνας. Επειδή όμως… «ο τολμών νικά», ο Γιώργος Ρώρος πέτυχε την είσοδο του στην ΕΣΕΕ, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για τη νεότερη γενιά στην οποία μάλιστα αποφάσισε πολύ γρήγορα να δώσει τη σκυτάλη, συμπορευόμενος ενισχυτικά και γιατί όχι και καθοδηγητικά ως εμπειρότερος.

You may also like

Comments are closed.