ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Γαλλία: Με τρένο πλέον οι σύντομες πτήσεις εσωτερικού

Facebook
Twitter
Την αναστολή πτήσεων εσωτερικού που μπορούν να πραγματοποιηθούν με τρένο σε λιγότερο από δυόμισι ώρες, ψήφισαν οι Γάλλοι βουλευτές, στο πλαίσιο μέτρων για το κλίμα και το περιβάλλον.

Με την απόφαση αυτή, μπαίνει τέλος στα σύντομα εσωτερικά δρομολόγια από το αεροδρόμιο του Ορλί, νότια του Παρισιού, μεταξύ άλλων προς τη Νάντη και το Μπορντό, με τις πτήσεις ωστόσο από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκωλ/Ρουασί, να συνεχίζονται κανονικά.

Το μέτρο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο νομοσχέδιο για το κλίμα που στοχεύει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στη Γαλλία, κατά 40% το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990.

Ο κλάδος των αερομεταφορών κατηγορεί την κυβέρνηση ότι προωθεί τέτοιου είδους μέτρα, εν μέσω πανδημίας.

«Γνωρίζουμε ότι η αεροπορία συμβάλλει στο διοξείδιο του άνθρακα και ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής πρέπει να μειώσουμε τις εκπομπές».  «Παράλληλα πρέπει να υποστηρίξουμε τις εταιρείες μας και να μην τις αφήσουμε να καταρρεύσουν» δήλωσε η υπουργός Βιομηχανίας.

Αναλυτές της McKinsey προβλέπουν ότι οι η εναέρια κυκλοφορία ενδέχεται να μην επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδα, πριν από το 2024.

Την ίδια ώρα ακτιβιστές για το κλίμα επιμένουν ότι το νομοσχέδιο δεν αρκεί και καλούν τον Εμανουέλ Μακρόν, να καταργήσει τις πτήσεις σε διαδρομές, όπου το ταξίδι με το τρένο είναι λιγότερο από 4 ώρες.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top