ΥΓΕΙΑ

ΓΑΒΡΙΗΛ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Εμβολιάστε τα παιδιά σας – Θα υπάρξει πρόβλημα

Untitled 5 1 750x430 1
Στην επαναλειτουργία των σχολείων αναφέρθηκε ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του ΠΓΝ Πατρών, Γαβριήλ Δημήτριου  σημειώνοντας πως υπάρχει μια ανησυχία από τους γονείς και σχολίασε πως η αποτελεσματικότητα των μέτρων θα αποδειχθεί μέχρι τον Οκτώβριο.

Ο ίδιος εξέφρασε πολλές επιφυλάξεις για το αν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά οι τάξεις στις οποίες διαπιστώνεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, αφού οι ίδιοι οι γονείς δε θα θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους.

«Από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα έχουμε νοσηλεύσει 45 παιδιά από το σύνολο των 125, τα οποία έχουν πάει πολύ καλά. Έχουν ληφθεί μέτρα για τα σχολεία, αλλά το 50% θεωρώ είναι περισσότερο πολιτικό μέτρο για να φανεί η  πρόθεση της Κυβέρνησης για ανοιχτά σχολεία, παρά επιστημονικό. Λογικά αν έχει νοσήσει η μισή τάξη θα έχει κολλήσει και η υπόλοιπη. Θεωρώ πως στα μέσα Οκτώβρη θα έχουμε μια εικόνα» σημείωσε.

Τέλος ανέφερε πως ο ίδιος προτείνει τον εμβολιασμό των παιδιών άνω των 12 ετών, σημειώνοντας πως ο κίνδυνος  μυοκαρδίτιδας που κάποιοι επικαλούνται είναι 37 φορές μεγαλύτερος σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΥΓΕΙΑ