ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γενική Συνέλευση ΟΗΕ: Επαφές Δένδια για την τουρκική προκλητικότητα

1100 025e24b3 4ec6 41c5 9df9 b5740d9345a9
Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά την πρώτη μέρα της συμμετοχής του στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, είχε σειρά από διμερείς επαφές με ομολόγους του από χώρες με τις οποίες δεν υπάρχουν συχνές επαφές, οι οποίες, όμως διαδραματίζουν ρόλο στα διεθνή δρώμενα.

Καταρχήν συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ της Γκάμπιας Mohamed Tangara, στον οποίο τονίσθηκε η σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην περιοχή του Σαχέλ. Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε η διαπίστευση του Έλληνα Πρέσβη στην Σενεγάλη, και ειδικού απεσταλμένου για την περιοχή του Σαχέλ και στην Γκάμπια.

Επίσης, ο Υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε από την μια πλευρά την αναπτυξιακή δυναμική της Αφρικής, η οποία έχει την δυνατότητα να αποτελέσει την νέα οικονομική κινητήριο δύναμη.

Από την άλλη πλευρά, επεσήμανε τις προκλήσεις που δύνανται να προέλθουν από την Αφρική, για την Ελλάδα, αλλά και για την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως το μεταναστευτικό και η τρομοκρατία.

Για τον λόγο αυτό, υπογράμμισε ότι η ενίσχυση των σχέσεων με τις χώρες της περιοχής και η αύξηση της αρωγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί μονόδρομο.

Τέλος, στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας, ο κ. Δένδιας ανήγγειλε την προσφορά εμβολίων προς την Γκάμπια.

 

You may also like

Comments are closed.

dimos duttikis axaias dimarxeio ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δυτική Αχαΐα: Οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ”τα βάζουν με” το Δήμαρχο – Πήγε σε εγκαίνια αντί να παραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σε ανακοίνωσή τους οι τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, διαμαρτύρονται για τον Δήμαρχο ...