ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Στην Ναύπακτο ο Πρέσβης των ΗΠΑ George Tsounis – Εντυπωσίασε με την απλότητα του και το ενδιαφέρον του για τον τόπο καταγωγής του

Facebook
Twitter

 * Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Γκίζας υποδέχθηκε στη Ναύπακτο τον νέο Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Αθήνα κ. George Tsunis

Λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο ελληνικής καταγωγής Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Γιώργος Τσούνης, (George Tsounis), ταξίδεψε χθες στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ναύπακτο.

Επίσκεψη 3

 

Εντυπωσιάζοντας μάλιστα τους πάντες αφενός με την απλότητα του, αφετέρου με το πόσο αυξημένο είναι το ενδιαφέρον του για την περιοχή από την οποία έλκει την καταγωγή του, την Ναύπακτο και τον Πλάτανο Ναυπακτίας, αλλά και η γνώση του για τις δυνατότητες της και τις ανάγκες της.

Ο κ. Τσούνης έδωσε το “παρών” στο δημαρχείο της Ναυπάκτου όπου τον υποδέχθηκε εγκάρδια ο Δήμαρχος κ.Βασίλης Γκίζας.

 

Κατά την προσφώνησή του ο κ.Γκίζας καλωσόρισε τον κ.Tsounis δίνοντας έμφαση στον ιδιαίτερο συμβολισμό της επίσκεψής του, καθώς επέλεξε να πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι, ως Πρέσβης, στη Ναυπακτία.

Επίσκεψη 4

Στην αντιφώνησή του ο κ.Tsounis αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς με τον τόπο καταγωγής του, αλλά και στις ελληνικές αξίες που κουβαλά ο ίδιος από τα παιδικά του χρόνια.

Μετά την ανταλλαγή δώρων μεταξύ του κ.Δημάρχου και κ.Πρέσβη, πραγματοποιήθηκε συζήτηση παρουσία των μελών του Δημοτικού Συμβούλιου ενώ η συνάντηση απέκτησε και χαρακτηριστικά πέραν του εθιμοτυπικού καθώς συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται των αναπτυξιακών και επενδυτικών δυνατοτήτων της περιοχής.

Επίσκεψη 1

Επίσκεψη 2

 

Παρόντες ήταν επίσης ο πολιτευτής ΝΔ Αιτωλοακαρνανίας κ.Θανάσης Παπαθανάσης, ο πρώην Δήμαρχος κ.Τάκης Λουκόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γιώργος Σιμάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.Ντίνος Τσουκαλάς, κ.Θωμάς Κοτρωνιάς, κ.Σωκράτης Παπαβασιλείου, κ.Γιάννης Παπαϊωαννίδης, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανανέωση και Δημιουργία» και δημοτικός σύμβουλος κ.Γιώργος Γούλας, ο Πρόεδρος της Αιτωλικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ κ.Γιώργος Κοτρώνης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ κ.Ζαχαρίας Χοχτούλας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Νίκος Δημητρόπουλος και κ.Παναγιώτης Κονίδας.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top