Γεωργία Aκριβείας: Καινοτόμες πιλοτικές δράσεις στη Δυτική Ελλάδα μέσω του AMBITIOUS

Facebook
Twitter
PDE 2
Σημαντικές δράσεις Γεωργίας Ακριβείας δρομολογήθηκαν για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στη δεύτερη τεχνική συνάντηση του ευρωπαϊκού έργου AMBITIOUS «Προηγμένες λύσεις συνεχούς υπολογιστικής λειτουργίας για την ενίσχυση της ψηφιοποίησης στις ευρωπαϊκές περιφέρειες» που πραγματοποιήθηκε στην Μπολόνια στις 24-26/9/2024.

 

Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών με χρήση τεχνολογίας 5G σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Η μελέτη περίπτωσης για τη Δυτική Ελλάδα είναι η ανάπτυξη καινοτόμων  πιλοτικών δράσεων γεωργίας ακριβείας, που θα υλοποιηθούν σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία.

pde 1

 

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα και συντονίζει όλες τις δράσεις, ώστε μέσω των εφαρμογών που θα δημιουργηθούν, να υπάρξουν εφαρμογές  για τη βελτιστοποίηση της άρδευσης και την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς. Το έργο έχει διάρκεια 36 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2026.

Στη συνάντηση μετείχαν οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας ΠΔΕ, Ελένη Κακαρίδη και Αντωνία Φουρτούνη, ως μέλη της Ομάδας έργου που υλοποιεί το πρόγραμμα.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top