ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Με κουβέρτες και γιλέκα εργάζονται, λόγω του κρύου, οι τραπεζίτες

heating 1024x768 1 768x576 1
Με τη σύσταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ευθυγραμμίζονται οι τράπεζες στη Γερμανία προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των παγωμένων γραφείων στα οποία είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν οι εργαζόμενοι, έχοντας συμμορφωθεί με τη σύσταση για ρύθμιση του θερμοστάστη κατ’ ανώτατο στους 19 βαθμούς Κελσίου για εξοικονόμηση ενέργειας.

Προκειμένου να μετριάσουν το πρόβλημα για τα στελέχη τους ορισμένες από τις μεγαλύτερες γερμανικές τράπεζες σπεύδουν σε αναζήτηση λύσεων που ουδέποτε μέχρι τώρα είχε χρειαστεί να σκεφτούν οι υπεύθυνοι ανθρώπινου δυναμικού.

Την… ιδέα έδωσε από τον Οκτώβρη ο γνωστός για την κυνικότητά του πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, οποίος ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το πρόβλημα που αναμενόταν να αντιμετωπίσουν οι Γερμανοί αυτόν τον χειμώνα, απάντησε: «Ας βάλουν τότε ένα πουλόβερ. Ή ίσως και δεύτερο…».

Ενδεικτικά, η τράπεζα χρηματοδότησης έργων και εξαγωγών KfW Ipex μοίρασε… κουβέρτες από ανακυκλωμένο φλις στα 800 στελέχη της στη Φρανκφούρτη στις αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με το Bloomberg, ρυθμίζοντας τους θερμοστάτες των γραφείων μέχρι τους 19 βαθμούς Κελσίου το πολύ, όπως προβλέπει ο σχετικός κανονισμός.

Η Helaba έχει παραγγείλει… γιλέκα με επένδυση για το προσωπικό της, τα οποία παρέλαβε τις προηγούμενες μέρες, με στόχο, σύμφωνα με τη δήλωση εκπροσώπου της, να καταστήσει πιο ευχάριστο το εργασιακό περιβάλλον, έχοντας κατεβάσει τους θερμοστάτες από του ς 21 στους 19 βαθμούς Κελσίου.

Από την άλλη, η Deutsche Bank AG, τα γραφεία της οποίας δεν εμπίπτουν στον νέο κανονισμό επειδή είναι ιδιόκτητα, αποφάσισε να διατηρήσει τις θερμοκρασίες της στους 20 βαθμούς Κελσίου, χωρίς δωρεάν κουβέρτες ή γιλέκα.

Υπενθυμίζεται ότι η Επίτροπος Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Kadri Simson είχε δηλώσει ήδη από τον Ιούλιο ότι η εξοικονόμηση ενέργειας από νωρίς θα βοηθήσει να αποφευχθεί η ανάγκη μείωσης της χρήσης ενέργειας από τη βιομηχανία το χειμώνα.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ