ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Πάνω από 2.700 πρόσφυγες-αιτούντες άσυλο έχουν μετεγκατασταθεί από την Ελλάδα

germany refugees
Αναχώρησαν σήμερα από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Ανόβερο της Γερμανίας 103 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο και συνεπώς, με τη σημερινή αποστολή ολοκληρώνεται το πρόγραμμα εθελοντικών μετεγκαταστάσεων στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, σε ένα χρόνο αναχώρησαν 2.765 πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα στη Γερμανία. Σε αυτούς συγκαταλέγονται 204 ασυνόδευτοι ανήλικοι, 1.035 αιτούντες άσυλο (243 παιδιά με ασθένειες, με τις οικογένειες τους) και 1.526 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες.

Με την ευκαιρία αυτή, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου ότι «οι δύο χώρες θα συνεχίσουν την στενή συνεργασία σε θέματα μετανάστευσης και ασύλου, στοχεύοντας στη δημιουργία μίας πραγματικά κοινής και δίκαιης ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης του νέου ευρωπαϊκού Συμφώνου».

Ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Ερνστ Ράιχελ, επισημαίνει μεταξύ άλλων, ότι «η κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά και συνολικά στην Ελλάδα απαιτεί ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και δίκαιη κατανομή των βαρών στην ΕΕ».

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ