Γερμανία: Πιέσεις στην Ευρώπη για χαλάρωση των κυρώσεων κατά της Συρίας

Facebook
Twitter
AP25003580604447-scaled

Η Γερμανία ηγείται των προσπαθειών ώστε η Ευρωπαϊκή Ένωση να χαλαρώσει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Συρία κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του πρώην προέδρου, Μπασάρ αλ Ασαντ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times.

Γερμανοί αξιωματούχοι γνωστοποίησαν δύο έγγραφα στα κράτη-μέλη της Ενωσης λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, στα οποία περιγράφονται προτάσεις για τους κύριους τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να χαλαρώσουν οι κυρώσεις, ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο δύο άτομα με γνώση του θέματος.

Τα έγγραφα φέρονται να αναφέρουν ότι η Ε.Ε. θα μπορούσε να χαλαρώσει σταδιακά τις κυρώσεις στη Δαμασκό με αντάλλαγμα την πρόοδο σε κοινωνικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της διασφάλισης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και των γυναικών καθώς και της τήρησης των δεσμεύσεων για τη διασφάλιση της μη διάδοσης συγκεκριμένων όπλων.

γερμανία-πιέσεις-στην-ευρώπη-για-χαλά-563403034
Τα κουρδικά διλήμματα για τον Ερντογάν

Σύμφωνα με τους FT, τόσο η Ουάσιγκτον όσο και οι Βρυξέλλες θα μπορούσαν να καταστήσουν οποιαδήποτε χαλάρωση των κυρώσεων προσωρινή προκειμένου να διασφαλισθεί η επαναφορά τους εάν χρειαστεί.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Με πληροφορίες από Reuters

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή