ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Γερμανικά ΜΜΕ: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για υγειονομικούς από τον Μάρτιο

Facebook
Twitter
Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον υγειονομικό κλάδο και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων από τη 16η Μαρτίου 2022 προωθεί ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD)/Πρασίνων/Φιλελευθέρων (FDP), κατά πληροφορίες που διέρρευσαν σε γερμανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο νέος κανονισμός περί προστασίας από λοιμώδεις νόσους, που αναμένεται να εγκριθεί από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο έως τη 12η Δεκεμβρίου, προβλέπει ότι έως και τη 15η Μαρτίου 2022, όσοι εργάζονται σε οίκους ευγηρίας, νοσοκομεία, μαιευτικές κλινικές, ιατρεία, οδοντιατρεία, σωστικά συνεργεία, μονάδες ημερήσιας νοσηλείας θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή ιατρική γνωμάτευση με κάποια αντένδειξη στον εμβολιασμό κατά της Covid-19. «Από τη 16η Μαρτίου, νέες εργασιακές συμβάσεις μπορούν να συναφθούν μόνο εάν προσκομιστούν τα απαραίτητα στοιχεία», αναφέρεται στο προσχέδιο του κανονισμού που έχει στη διάθεσή του το Reuters. Στο προσχέδιο αναφέρεται ακόμη ότι στο εξής, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία εμβολιασμού, τα εμβόλια θα μπορούν εκτός από τους γιατρούς να χορηγούν οδοντίατροι, κτηνίατροι και φαρμακοποιοί, οι οποίοι θα λάβουν απαραίτητη εκπαίδευση. Επιπλέον, η μεταβατική περίοδος «ιδιαίτερα δραστικών μέτρων» για την πανδημία προβλέπεται να παραταθεί από την 15η Δεκεμβρίου έως την 15η Φεβρουαρίου.

Η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θέλει εξάλλου να επιβάλει αυστηρή υποχρέωση εμβολιασμού, επί ποινή κυρώσεων, από αφαίρεση βαθμού έως και απόλυση –σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) – σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν χωρίς βάσιμο ιατρικό λόγο. Ο εμβολιασμός κατά της Covid-19 έχει ήδη συμπεριληφθεί στο «βασικό πρόγραμμα» εμβολιασμών για τους στρατιώτες και το ποσοστό των εμβολιασμένων μεταξύ των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων ξεπερνά το 80%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, κατόπιν αιτήματος των κρατιδιακών κυβερνήσεων, ο κανονισμός εξαιρεί τα καταστήματα εστίασης και τους χώρους ψυχαγωγίας και πολιτιστικών εκδηλώσεων από τις επιχειρήσεις που απαγορεύεται να κλείσουν λόγω της πανδημίας. Κάποια από τα κρατίδια είχαν ζητήσει το τελευταίο διάστημα να μπορούν να κλείσουν τα εστιατόρια και τα μπαρ εφόσον σημειώνεται έξαρση των κρουσμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top