ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για ποιους θα παραμείνουν δωρεάν τα Self Tests και τον Ιούλιο

selftest 25ada
Τον Ιούνιο ολοκληρώνεται η δωρεάν διανομή των self test από τα φαρμακεία σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς για τον Ιούνιο θα προμηθευτούν τρία, όσες και οι εβδομάδες που μένουν για την ολοκλήρωση του μήνα.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο Άκης Σκέρτσος, με δημοσίευσή του στο Facebook:

«Η πολιτική δωρεάν διανομής self test στον πληθυσμό μέσω των φαρμακείων ολοκληρώνεται για τον μήνα Ιούνιο έως 19/6, με τη διάθεση 3 τεστ στις ομάδες δικαιούχων (όπως αυτές ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας) κατά τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας.

Παράλληλα από τον επόμενο μήνα, τα self tests θα διατίθενται πέρα από τα φαρμακεία και στα σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, την τρέχουσα εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα καθώς και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι. Την επόμενη εβδομάδα μπορούν να λαμβάνουν από 3 τεστ όλοι οι μαθητές, εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και όλοι οι πολίτες 18-30 ετών.

Η πολιτική της δωρεάν διάθεσης self test θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες του καλοκαιριού σε ομάδες δικαιούχων και από κανάλια διανομής που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι από τις 12/4 που τέθηκε σε εφαρμογή αυτή η πολιτική δημόσιας υγείας έχει καταγραφεί, με την ταυτόχρονη συνδρομή του εμβολιασμού και της στοχευμένης δειγματοληψίας του ΕΟΔΥ, η ακόλουθη πτώση στους εξής δείκτες: 👉🏻 -73% κρούσματα COVID 👉🏻 -65% νοσηλευόμενοι λόγω COVID 👉🏻 0,73 λόγος εισαγωγών προς εξιτήρια στα νοσοκομεία για ασθενείς COVID 👉🏻 -53% μείωση δείκτη θετικότητας.

Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ από τον επόμενο μήνα θα διατίθενται μεν από τα φαρμακεία, αλλά δεν θα είναι δωρεάν για την πλειονότητα του κόσμου.

Οι δικαιούχοι θα περιοριστούν πιθανότατα στους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς και συγκεκριμένα στους οδηγούς των ΜΜΜ. Ακόμη, δωρεάν τεστ θα μπορούν να λάβουν, και οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική δηλαδή. Παράλληλα από τον επόμενο μήνα, τα self tests θα διατίθενται πέρα από τα φαρμακεία και στα σούπερ μάρκετ.

You may also like

Comments are closed.