Χαιρόμαστε γιατί η «Πολιτεία» μόλις πριν από λίγα φύλλα της, είχε γράψει για την ανάγκη να αναδειχθούν και να αξιοποιηθούν τα πολιτιστικά και τα αρχαιολογικά χαρακτηριστικά της Δυτικής Αχαΐας. Είχαμε γράψει εκτενές ρεπορτάζ, για παράδειγμα, για το Τείχος Δυμαίων, ίσως από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, μετά τον Παρθενώνα και την Ακρόπολη, (κατά ομολογία Αρχαιολόγων).
Είναι προφανές ότι η δημοτική αρχή δεν το έχει αφήσει «ξεχασμένο» το ζήτημα αλλά αντιθέτως το έχει βάλει πολύ «ψηλά» στην ατζέντα.
Και αυτό φάνηκε κι αποδείχθηκε από την πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου και της Αντιδημάρχου Οικονομικών, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής κας Νάντιας Ασκούνη, με τον Αχαιό Υφυπουργό Πολιτισμού κ. Ιάσονα Φωτήλα.
ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τόσο ο Δήμαρχος, όσο και η αρμόδια Αντιδήμαρχος, ανέπτυξαν στον Υφυπουργό τις ανάγκες του Δήμου για την αναβάθμιση του πολιτιστικού και συνάμα τουριστικού προϊόντος του Δήμου. Πιο συγκεκριμένα, εκτενής συζήτηση έγινε για την ανάγκη δημιουργίας υπαίθριου θεάτρου στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου, την ανάγκη αποκατάστασης και αναστήλωσης του ιστορικού Αιγυπτόκαστρου, την περαιτέρω ανάδειξη σημαντικών αρχαιολογικών χώρων , όπως το Τείχος Δυμαίων ή οι Πόρτες, και τέλος, την ενίσχυση των πολιτιστικών δρώμενων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.
Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού ναι μεν άκουσε με προσοχή τα θέματα, τα οποία άλλωστε ως Αχαιός αλλά και άνθρωπος του πολιτισμού, γνωρίζει καλά, κι έκανε ξεκάθαρο ότι «προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας και η αύξηση και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής».
Υφυπουργός, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος, θα είναι σε συνεχή επαφή για θέματα που έχουν ως επίκεντρο την Αχαΐα και άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργού.
ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ