ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Μ. Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): “Ο εμβολιασμός δεν προχωρά με… δωροεπιταγές” – Καταγγέλλει εμβολιαστικά κέντρα… “φαντάσματα”

Facebook
Twitter
Την σφοδρή αντίδραση εκπροσώπων του συνδικαλιστικού κλάδου που αφορά στο δημόσιο σύστημα υγείας, όπως του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου προκαλεί η πρόσφατη πρωθυπουργική ανακοίνωση για “δωροεπιταγή” σε όσους νέους εμβολιαστούν αλλά και γενικότερα οι “λάθος χειρισμοί” στην εμβολιαστική διαδικασία.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Γιαννάκος ζητά “διόρθωση του σχεδιασμού εμβολιασμών” υποστηρίζοντας ότι δεκάδες εμβολιαστικά κέντρα (ιδίως στην επαρχία και σε χωριά) έγιναν “Φαντάσματα” επειδή προσφέρουν μόνο Astrazeneca το οποίο “κανείς δεν προτιμά”.

Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννάκος αναφέρει:

”  Τα όπλα μας απέναντι στις αναμενόμενες μεταλλάξεις του κορωνοϊού είναι η αύξηση του ρυθμού νέων εμβολιασμών, τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και υπευθυνότητα στις αποφάσεις. Μην ζήσουμε τέταρτο κύμα στα νοσοκομεία. Στέρεψαν οι αντοχές.

Δυστυχώς ο ρυθμός ένταξης νέων πολιτών για εμβολιασμό είναι αρκετά μειωμένος.
Δεν αρκούν οι παραινέσεις, υποτιμητικά σχόλια, εκβιαστικά διλήμματα και δωροεπιταγές. Χρειάζεται σωστός σχεδιασμός από την εθνική επιτροπή εμβολιασμών.

Τα κέντρα Υγείας Αγροτικού τύπου που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα στη πλειονότητά τους μόνο για εμβόλια Astrazeneca.

Το εμβόλιο αυτό δυστυχώς δεν προτιμάται από τους πολίτες λόγω των γνωστών αντικρουόμενων σποφάσεων για τις ηλικιακές ομάδες χόρηγησής του.
Έτσι τώρα τα περισσότερα των μισών κέντρων υγείας αγροτικού τύπου που κακώς συνεχίζουν να κάνουν μόνο εμβόλια astrazeneca έχουν καταντήσει φαντάσματα.

Δεν κλείνεται κανένα νέο ραντεβού για εμβολιασμό παρά μόνο γίνονται οι δεύτερες δόσεις. Αν και οι μισοί και πλέον κάτοικοι των περιοχών είναι ανεμβολίαστοι.

Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών που θέλουν να κάνουν άλλο τύπο εμβολίου πρέπει να διανύσουν 90 χιλιόμετρα για να προσεγγίσουν εμβολιαστικό κέντρο. Δηλαδή να κάνουν συνολικά 400 και πλέον χιλιόμετρα για να εμβολιασθούν. Αυτό είναι αντικίνητρο. Δεν είναι λύση οι δωροεπιταγές.

Δεν μπορεί σήμερα οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών να έχουν επιλογή ή astrazeneca ή τίποτα!!!!!. Άμεσα όλα τα κέντρα υγείας αγροτικού τύπου να αναπτύξουν εμβολιαστικές γραμμές και των άλλων τύπων εμβολίων. Εάν θέλουμε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ:

  • Στο Νομό Λάρισσας από τα πέντε κέντρα υγείας που αποτελούν εμβολιαστικά κέντρα τα 4 κάνουν μόνο astrazeneca κσι είναι ανενεργά αυτή τη στιγμή.
    Ένας πολίτης από τα Φάρσαλα που θέλει να εμβολιασθεί θα πρέπει να κάνει ή astrazeneca στο κεντρο υγείας Φαρσάλων ή να διανύσει 400 χιλιόμετρα συνολικά να εμβολιασθεί με άλλο εμβόλιο.
  • ΑΡΤΑ. Τα τρία κέντρα υγείας αγροτικού τύπου που είναι εμβολιαστικά κέντρα κάνουν μόνο astrazeneca. Δεν έχουν σχεδόν κανένα νέο ραντεβού. Οι μισοί και πλέον κάτοικοι είναι ανεμβολίαστοι. Εάν θέλουν να εμβολιασθούν με άλλο τύπο εμβολίου πρέπει να διανύσουν πάνω από 300 χιλιόμετρα συνολικά.
  • ΙΩΑΝΝΙΝΑ.από τα έξι κέντρα υγείας αγροτικού τύπου τα τέσσερα κάνουν μόνο astrazeneca. Μεγάλη ταλαιπωρία και εδώ για όποιον επιθυμεί να εμβολιασθεί με άλλο τύπο εμβολίου. Λόγω έλλειψης ραντεβού επιστρέφουν τα εμβόλια astrazeneca.
  • ΤΡΙΚΑΛΑ. Από τα τρία κέντρα υγείας αγροτικού τύπου τα δύο κάνουν μόνο astrazeneca. Και εδώ αντικίνητρο.

Γενικότερα πολλά κέντρα υγείας αγροτικού τύπου δεν έχουν νέους εμβολιασμούς και επιστρέφουν τα φιαλίδια της astrazeneca για να μην καταστραφούν.

Να μη σχολιάσουμε τις δωροεπιταγές που θα δημιουργήσουν θόρυβο ” γιατί εσύ και όχι εγώ” και τελικά θα εξελιχθεί σε αντικίνητρο “.

Μιχ. Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top