ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί η Βρετανία ξηλώνει τις κάμερες κινεζικής κατασκευής

kamera

Λόγω ανησυχίας ότι το Πεκίνο θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση στις ευαίσθητες εικόνες, η Βρετανία θα απομακρύνει τις κάμερες κινεζικής κατασκευής από ευαίσθητες κυβερνητικές εγκαταστάσεις.

Ήδη από τον περασμένο χρόνο η κυβέρνηση του Ρίσι Σούνακ -ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την Κίνα τη μεγαλύτερη παγκοσμίως πρόκληση για την ασφάλεια και την ευημερία- ζήτησε από τις υπηρεσίες της να μην να εγκαθιστούν κάμερες ασφάλειας κινεζικής κατασκευής.

Σύμφωνα με έγγραφο του αμερικανικού Πενταγώνου που διέρρευσε τον Απρίλιο, η κινεζική Hikvision, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής καμερών ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο, «μεταμφιέζει» προϊόντα της που πωλούνται στην αμερικανική κυβέρνηση ώστε να λειτουργούν ως κερκόπορτα για τους κατασκόπους της Κίνας.

Για λόγους ασφάλειας οι ΗΠΑ έχουν ήδη απαγορεύσει τα προϊόντα της Hikvision, η οποία έχει εξασφαλίσει επικερδή συμβόλαια για την κατασκευή ενός τεράστιου δικτύου επιτήρησης στην Κίνα, δίκτυο που παρακολουθεί και την διωκόμενη μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων στην επαρχία Σιντζιάνγκ.

Τους τελευταίους μήνες κι άλλες Δυτικές κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα κατά της εταιρείας, της οποίας μεγαλύτερος μέτοχος είναι ο κρατικός όμιλος China Electronics Technology Group Corporation.

You may also like

Comments are closed.

More in:ΚΟΣΜΟΣ