ΠΟΛΙΤΕΙΑΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος κάθισε πάλι στην καρεκλά του διοικητή του «Αγίου Ανδρέα»

Στιγμιότυπο 2022 08 08 20.32.56
Πάνε λίγες εβδομάδες από τότε που ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε ζητήσει την παραίτηση του Ηλία Θεοδωρόπουλου από την θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας».

Ο τελευταίος ανταποκρίθηκε άμεσα, αλλά σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά επέστρεψε στα καθήκοντά του, αφού πρώτα έλαβε την άδειά του από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Υπενθυμίζεται πως o κ. Θεοδωρόπουλος είχε υποβάλει την παραίτησή του στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, όταν έχασε την ζωή του ο 49χρονος Θεόδωρος Νεμουτιάνος λίγη ώρα αφού αποχώρησε από το νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας», καθώς οι νοσηλεύτριες που τον υποδέχθηκαν του είπαν να μεταβεί στο νοσηλευτήριο του Ρίου που εκείνο το βράδυ εφημέρευε. Ένα περιστατικό που έλαβε πανελλήνιες διαστάσεις με συνέπειες που ακόμη δεν έχουν τελειώσει.

Ο υπουργός Υγείας είχε ζητήσει άμεσα την παραίτηση του διοικητή και την διενέργεια ΕΔΕ για το θέμα, την οποία απέστειλε ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος, λαμβάνοντας την άδειά του και αποχώρησε από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Όπως πληροφορείται η «Πολιτεία», παρότι έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες ελέγχου για το τραγικό περιστατικό και ήδη μια νοσηλεύτρια έχει απολυθεί καθώς καταγγέλθηκε η σύμβασή της, ενώ η δεύτερη αναμένει την απόφαση των πειθαρχικών οργάνων, το ΦΕΚ της αποδοχής από τον υπουργό της παραίτησης Θεοδωρόπουλου δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί!

Θα αποχωρήσει λοιπόν και τυπικά και ουσιαστικά από τα καθήκοντά του μόνο όταν δημοσιευθεί τα ΦΕΚ, ενώ όπως αναφέρουν στην «Πολιτεία» έμπειροι Υπηρεσιακοί παράγοντες, στην περίπτωση που δεν υπήρχε υποδιοικητής στο Νοσοκομείο, θα έπρεπε να αποχωρήσει μόλις γινόταν τοποθέτηση του νέου Διοικητή.

Στην ουσία λοιπόν, ακόμη και αν ο Διοικητής έχει υποβάλλει την παραίτησή του κατόπιν αιτήματος του Υπουργού, καμία ενέργεια σχετική με την απομάκρυνσή του από το Νοσοκομείο δεν είναι νόμιμη, αν δεν δημοσιευτεί το ΦΕΚ παύσης του από τον διοίκηση.

Έτσι ο διοικητής επέστρεψε κανονικά στα καθήκοντά του, ως όφειλε, σύμφωνα με τον νόμο, αναμένοντας πότε στο φύλλο εφημερίδας της κυβερνήσεως θα δημοσιευθεί η απόφαση για να αποχωρήσει.

Πάντως  τυπικά αλλά και ουσιαστικά, το Νοσοκομείο διοικεί ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

You may also like

Comments are closed.