ΠΑΤΡΑ - Δ. ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΕΙΑ

Πάτρα: Γιατί πήγαν Αυτόφωρο οι του «Μηχανολογικού»

astinomia peripoliko 1
Μηνύσεις, αυτόφωρα και (…άγνωστο με τίνος εντολή) αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Υπηρεσίας! Ο λόγος, για όσα συνέβησαν στην Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Πάτρας, την περασμένη Πέμπτη το πρωί.

Μετά από μήνυση για «παράβαση καθήκοντος» που υπέβαλε υπάλληλος λογιστικού-εκτελωνιστικού γραφείου της Πάτρας σε βάρος της Διευθύντριας και του Προϊσταμένου της υπηρεσίας, με συνέπεια την παρέμβαση του 3ου Αστυνομικού Τμήματος Πατρών και τη γνωστή σύλληψη των δύο υπαλλήλων με την αυτόφωρη διαδικασία.

Αιτία του περιστατικού στάθηκε η άρνηση εξυπηρέτησης του υπαλλήλου για μεταβίβαση ενός οχήματος, παρότι είχε νόμιμη εξουσιοδότηση και το γραφείο νόμιμη άδεια.

Πρακτικά, τον έστελναν σε άλλο γκισέ όπου όμως η διαδικασία θα ολοκληρωνόταν το λιγότερο σε διάστημα 1,5 μηνός απ’ ότι σε μόλις δύο μέρες, όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις και όπως θα γινόταν αν τον εξυπηρετούσαν εκεί όπου απευθύνθηκε. Ο ίδιος αντέδρασε με κλήση του στην Αστυνομία και με υποβολή μήνυσης η οποία, κατά πληροφορίες δεν φαίνεται να είναι κι η μοναδική που κατατίθεται για παρόμοιο ή σχετικό λόγο στη συγκεκριμένη Υπηρεσία.

Εκείνο που προξενεί επίσης απορία και εγείρει ερωτηματικά είναι το ότι μετά το συμβάν του αυτοφώρου… έκλεισε ολόκληρη η Υπηρεσία προκαλώντας την εύλογη αντίδραση – αγανάκτηση των πολιτών που περίμεναν στη σειρά για να εξυπηρετηθούν και μιλούσαν για «εξευτελισμό» της Υπηρεσίας, πέραν των νομικών διαστάσεων της πράξης.

Διότι λίγο μετά την αποχώρηση των δύο υπαλλήλων, συνοδεία αστυνομικών, οι εναπομείναντες υπάλληλοι τοιχοκόλλησαν χαρτιά ενημερώνοντας για το ξαφνικό κλείσιμο της υπηρεσίας.

Με το ερώτημα του… ποιος έδωσε τέτοια εντολή να βασανίζει ακόμα. Διότι είτε οι υπάλληλοι προέβησαν από μόνοι τους στην ενέργεια αυτή, είτε δόθηκε τηλεφωνική εντολή ενόσω βρισκόταν σε εξέλιξη η αυτόφωρη διαδικασία.

Το βέβαιο είναι ότι η Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Πάτρας θα παραμείνει για καιρό στη πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας.

You may also like

Comments are closed.