ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Γιατί το ΠΑΣΟΚ – KINΑΛ «φωνάζει» για το ΕΣΥ

Facebook
Twitter
Οι νέες αλλαγές στην υγεία ψηφίστηκαν την Παρασκευή από την Βουλή, όμως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει αποφασίσει να μην «κλείσει» το θέμα. Αντιθέτως, σήμερα το πρωί ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να επισκεφθεί το Κέντρο Υγείας στα Καλύβια.

«Ένας Πρωθυπουργός που μετά την πανδημία συμπεριφέρεται έτσι, δείχνει ποια είναι η πραγματική του ατζέντα. Ότι ιδεοληπτικά εχθρεύεται το κράτος. Εχθρεύεται το κοινωνικό κράτος, αυτό που υπερασπίζεται η σοσιαλδημοκρατία και είναι αναγκαίο για να μειώσουμε τις ανισότητες και να δώσουμε ευκαιρίες σε όλες τις Ελληνίδες και όλους του Έλληνες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και από το Ρέθυμνο χθες το βράδυ, επιμένοντας να ασκεί κριτική προς την πλευρά της κυβέρνησης.

Γιατί στο ΠΑΣΟΚ επιλέγουν να «σηκώνουν» ακόμα το θέμα της υγείας και των αλλαγών στο ΕΣΥ; Το ζήτημα, πέραν της κρισιμότητάς του, έχει και ταυτοτικό χαρακτήρα για το κόμμα: εκείνο ήταν που την δεκαετία του ’80 καθιέρωσε τον δημόσιο χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αποτελούσε μια από τις μεταρρυθμίσεις που, ακόμα και τις πιο δύσκολες περιόδους του, υπενθύμιζε στο πολιτικό του ακροατήριο ως θετική κληρονομιά.

Μόλις πριν από ένα μήνα, με αφορμή την επέτειο του ενός χρόνου από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, ο Ανδρουλάκης παρουσίασε μια δέσμη οκτώ προτάσεων, οι οποίες θα βγουν σε φυλλάδιο εντός της εβδομάδας και θα μοιράζονται στις θεματικές περιοδείες που θα κάνουν τα κεντροαριστερά στελέχη το επόμενο διάστημα.

Με το θέμα του ΕΣΥ, το ΠΑΣΟΚ βάζει καθαρές ιδεολογικές γραμμές απέναντι στη ΝΔ. Και παρότι υπήρξαν φωνές που θα προτιμούσαν εξαρχής μια πιο δυναμική αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η επιμονή στο θέμα θεωρείται πως απευθύνεται σε ένα ευρύτερο προοδευτικό κοινό, το οποίο διεκδικεί και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καθόλου τυχαία δεν ήταν η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου μέσα στην Ολομέλεια για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την υποστήριξη των τότε κομμάτων της Αριστεράς στην συγκεκριμένη μεταρρύθμιση. Για την μάχη που εξελίσσεται στον χώρο της αντιπολίτευσης -αυτή που στην ουσία αφορά τα πρωτεία στον κεντροαριστερό χώρο- η συζήτηση για την δημόσια υγεία δημιουργεί αυξημένο ενδιαφέρον.

Ο τρόπος με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ οριοθετεί τον πολιτικό του χώρο θα γίνει περισσότερο εμφανής όταν βγει στην δημοσιότητα ολόκληρο το πρόγραμμα του κόμματος, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο για την επικείμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και θα αποτελέσει «οδηγό» για τις εκλογές που έρχονται.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top