ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Γιατροί Πάτρας: Αποτελεσματικά και ασφαλή όλα τα εμβόλια

Facebook
Twitter
Επιβεβαίωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών πληροφορία που είχε δημοσιευθεί στην «Πολιτεία» για την ροή των εμβολιασμών στο ιατρικό προσωπικό της περιοχής. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι «το ιατρικό δυναμικό της περιοχής ευθύνης μας έχει ήδη εμβολιαστεί σε ποσοστό που αγγίζει το 90%, καταθέτοντας ψήφο εμπιστοσύνης προς τα υπάρχοντα εμβόλια κατά της COVID-19, τα οποία είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Σε εξέλιξη βρίσκεται ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα».

Στο μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών με απόφασή του παρέδωσε υγειονομικό υλικό και μέσα ατομικής προστασίας για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας της περιοχής μας, που λειτουργούν εμβολιαστικά κέντρα.

«Η ενέργεια αυτή αποτελεί έμπρακτη στήριξη του Συλλόγου προς το ανθρώπινο δυναμικό που στέκεται στην πρώτη γραμμή θωράκισης του πληθυσμού κατά της νόσου COVID-19», ανέφερε ο Ιατρικός Σύλλογος. Και πρόσθεσε: «Καλούμε τους πολίτες να επωφεληθούν της διαδικασίας και συμμετάσχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα καθώς αποτελεί ασφαλή οδό προστασίας της δημόσιας υγείας και του υγειονομικού συστήματος. Υπενθυμίζουμε ότι σημείο αναφοράς για τη συμβουλευτική κατά τη διαδικασία του εμβολιασμού είναι ο θεράπων ιατρός».

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΤΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΙΟΥ

Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΩΓΟΥ

Παράλληλα, σε δηλώσεις του ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε τη Μεγάλη Πέμπτη ότι «πάνε καλύτερα τα πράγματα, η καμπύλη αρχίζει να υποχωρεί. Τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν μια ύφεση οπότε ελπίζουμε τα πράγματα να πάνε καλά, με δεδομένο και το ότι αυξάνονται συνεχώς και οι εμβολιασμοί, και οι νεότερες ηλικίες συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό στον εμβολιασμό». Και πρόσθεσε: «Κλείνουν γρήγορα τα ραντεβού, οπότε φαίνεται ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται. Καταλαβαίνουν όλοι ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για την απελευθέρωση. Υπήρξε μια αβεβαιότητα με όλες τις συζητήσεις που έχουν γίνει, αλλά νομίζω πως τώρα τα πράγματα έχουν ξεκαθαριστεί», συνέχισε ο κ. Γώγος για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εκτιμά ότι από αύριο Τετάρτη του Πάσχα «θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα». Ενώ, μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορεί να εμβολιαστεί όποιος ενήλικος το επιθυμεί. Ο κ. Κικίλιας είπε, επίσης, ότι ήδη έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό 114.873 πολίτες ηλικίας 30-39 ετών και 21.706 πολίτες ηλικίας 40-44 ετών, ενώ 10.252 πολίτες της ηλικιακής ομάδας 30-39 έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top