Γιατροί προειδοποιούν για την ανεξέλεγκτη αγορά σκευασμάτων – Η «μαγική» αλοιφή τον έστειλε στον γιατρό με έγκαυμα

Facebook
Twitter
IMG_7045

Από αλοιφές που προκαλούν εγκαύματα μέχρι παράνομα χάπια που έχουν οδηγήσει σε θανάτους και στην Πάτρα, η αγορά σκευασμάτων από το διαδίκτυο εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους

Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας τους πολίτες να μην εμπιστεύονται προϊόντα που πωλούνται ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο και ιδιαίτερα όσα υπόσχονται «θαύματα», όπως αύξηση του μεγέθους του ανδρικού μορίου ή βελτίωση των σεξουαλικών επιδόσεων. Παρά τις προειδοποιήσεις, παραπλανητικές διαφημίσεις για αμφιβόλου ποιότητας και συχνά επικίνδυνα σκευάσματα προβάλλονται συνεχώς στα social media, παρασύροντας ανυποψίαστους καταναλωτές.

Ένα πρόσφατο περιστατικό στην Πάτρα είναι χαρακτηριστικό των κινδύνων. Άνδρας απευθύνθηκε σε ουρολόγο της πόλης φέροντας σοβαρό χημικό έγκαυμα στην ευαίσθητη περιοχή, έπειτα από χρήση αλοιφής που αγόρασε διαδικτυακά, η οποία υποσχόταν «άμεσο αποτέλεσμα σε 5 δευτερόλεπτα».

Όπως ανέφερε ο θεράπων ιατρός στην «Πολιτεία», για την αποκατάσταση της βλάβης απαιτήθηκε πολυήμερη θεραπεία, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν ακόμα και χειρουργικές επεμβάσεις. Οι γιατροί τονίζουν πως οι ισχυρισμοί για αύξηση του μεγέθους του ανδρικού μορίου, που συχνά προβάλλονται σε ιστοσελίδες, είναι ιατρικά ανέφικτοι. Ωστόσο ορισμένοι πολίτες αντιμετωπίζοντας κάποιο πρόβλημα, παρασύρονται και καταλήγουν στο Νοσοκομείο με εγκαύματα στην ευαίσθητη περιοχή ή και οξύ πόνο!

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΑ «ΜΑΪΜΟΥ» VIAGRA

Εξίσου, αν όχι περισσότερο σοβαρό, είναι το πρόβλημα με τα πλαστά φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία όπως το Viagra, που πωλούνται μαζικά στο διαδίκτυο. Όπως επισημαίνει στην «Πολιτεία» ειδικός ουρολόγος, πολλοί άνδρες είτε από ντροπή να συμβουλευτούν γιατρό, είτε για οικονομικούς λόγους, καταφεύγουν στην εύκολη λύση του ίντερνετ για να προμηθευτούν σκευάσματα ανδρικής τόνωσης.

Ωστόσο, τα φάρμακα αυτά είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Υπάρχει τεράστια πιθανότητα να είναι πλαστά, να μην περιέχουν την κατάλληλη ποσότητα δραστικής ουσίας ή, ακόμα χειρότερα, να έχουν άγνωστη και τοξική χημική σύσταση. Η τραγική απόδειξη των κινδύνων αυτών έχει καταγραφεί και στην Πάτρα, με δύο θανατηφόρα περιστατικά που συνδέθηκαν με τη χρήση τέτοιων σκευασμάτων.

Η μία περίπτωση αφορούσε έναν καθηγητή που βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του μετά από σεξουαλική επαφή, και η άλλη έναν γνωστό Πατρινό που εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του, με χάπια τύπου Viagra, αγορασμένα από το διαδίκτυο, να βρίσκονται δίπλα του.

ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ / ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Κύλιση στην κορυφή