ΑΧΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Politeia News Blue logo

ΠΑΤΡΑ – Δ. ΕΛΛΑΔΑ

#ΠΑΤΡΑ

#ΚΑΙΡΟΣ

#ΚΟΙΝΩΝΙΑ

#COVID19

#Δ.ΕΛΛΑΔΑ

#ΑΘΛΗΤΙΚΑ

#ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

#ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

#ΥΓΕΙΑ

Γιατρός Ιωάννας Παλιοσπύρου για την επίθεση με βιτριόλι: «Θα μπορούσε να χάσει την ζωή της»

Facebook
Twitter
Με την κατάθεση της Μαρίας Καλοφώνου, Διευθύντριας Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο άρχισε η τρίτη συνεδρίαση του δικαστηρίου για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Η γιατρός ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως από την ποσότητα του οξέως που δέχθηκε η Ιωαννα θα μπορούσε να έχει χάσει τη ζωή της.

«Παρέλαβα την Ιωάννα Παλιοσπύρου την δεύτερη ημέρα μετά την επίθεση. Τα εγκαύματα χρειάζονται δυο με τρία 24ωρα για να γίνει ανάνηψη για να μη συμβεί αυτό που λέμε ολιγαιμικό σοκ. Αυτό μπορεί να συμβεί σε τέτοιες περιπτώσεις και να επηρεάσει όλα τα όργανα. Αυτό προσπαθούσαμε να αποφύγουμε τις πρώτες ημέρες», εξήγησε η κυρία Καλοφώνου στην έναρξη της κατάθεσης της.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κυρία Καλοφώνου στα εγκαύματα που έφερε η Ιωάννα στο σώμα της. Συγκεκριμένα περιέγραψε πως πρόκειται για «βαθιά εγκαύματα ήταν και μπορούσαμε να το ξεχωρίσουμε από την πρώτη στιγμή. Ήταν ολικού πάχους και αυτό σημαίνει ότι έχει καεί όλο το δέρμα και δεν υπάρχει δυνατότητα αναγέννησης. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα θα γίνει από γκρι, μαύρο και θα πρέπει να αφαιρεθεί».

Παράλληλα, η μάρτυρας αναφέρθηκε στο πρόβλημα στο μάτι της Ιωάννας, επισημαίνοντας πως «είχε δυο σηπτικά επεισόδια, δηλαδή μικρόβια στο αίμα. Το δεύτερο επεισόδιο στις αρχές Ιουλίου μας τρόμαξε περισσότερο γιατί δεν υπήρχε αντιβιοτικό για να το αντιμετωπίσουμε».

Η γιατρός ξεκαθάρισε ότι δόθηκε μάχη για τη ζωή της Ιωάννας κατά τα πρώτα χειρουργεία: «Όταν βάλαμε την Ιωαννα στο χειρουργείο δεν ξέρουμε που έχει φτάσει. Το οξύ προχωράει βαθιά, θα μπορούσε να είχε κάψει μύες ή οστά. Στον τράχηλο θα μπορούσε να είχε πάει σε βαθύτερα στρώματα. Όταν την έβαλα χειρουργείο ζήτησε να υπάρχει αγγειοχειρουργός γιατί φοβήθηκα ότι μπορεί να έχει αγγίξει αγγεία και να μη μπορώ να σταματήσω την αιμορραγία».

Η κυρία Καλοφώνου δεν άφησε κανένα περιθώριο για τον κίνδυνο ζωής που αντιμετώπισε η Ιωάννα. «Θα μπορούσε να χάσει τη ζωή της, μιλάμε και για απώλεια ζωής», είπε η κ. Καλοφώνου και συμπλήρωσε: «Η θανατηφόρα δόση στο βιτριόλι είναι τα 10ml, δηλαδή μια κουταλιά του γλυκού αρκεί για να σκοτώσει αν το καταπιεί κάποιος. Θα κατέβαινε στον οισοφάγο».

Μιλάμε για μεγάλη ποσότητα

Σε ερώτηση του εισαγγελέα της έδρας σχετικά με την ποσότητα του υγρού, η γιατρός απάντησε: «Ένα υγρό που φτάνει σε ένα άνθρωπο και πειράξει το τριχωτό της κεφαλής, το θώρακα, μεγάλος μέρος του σώματος και τελικά όπως μάθαμε και το πάτωμα, μιλάμε για μεγάλο όγκο. Σκεφτείτε πόσο νερό θα χρειάζονταν να σας έριχνε κάποιος για να καλύψει τέτοια επιφάνεια».

Η μάρτυρας εκτίμησε ότι η βοήθεια της φαρμακοποιού ήταν «σωτηρία». «Απορώ πως βρήκε τη δύναμη από τον πόνο εκείνης της στιγμής να φτάσει μέχρι το φαρμακείο. Απορώ πως δεν λιποθύμησε από το πόνο. Αν είχε λιποθυμήσει από τον πόνο της στιγμή της επίθεσης και είχε πέσει μέσα στο υγρό, ποιος ξέρει τι θα συνέβαινε» και συμπλήρωσε: «Όταν το βιτριόλι πέφτει εκλύει θερμότητα και ατμούς. Ξέρουμε ότι το βιτριόλι ήρθε σε επαφή με αεροφόρες οδούς, αφού έχει καεί στη μύτη. Αν είχε πάρει μια μεγάλη ανάσα, θα υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της. Επίσης εάν το υγρό συνέχιζε να λειτουργεί και δεν είχε φτάσει στο φαρμακείο να πλυθεί θα είχε προχωρήσει στο τράχηλο, από τον οποίο περνούν πολλά αγγεία τα οποία αν διαβρωθούν μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατο».

Δεν αντάλλαξαν βλέμμα

Παρούσες μέσα στη δικαστική αίθουσα είναι τόσο η κατηγορούμενη όσο και η Ιωάννα. Θύμα και κατηγορούμενη συναντήθηκαν για δεύτερη φορά στη δικαστική αίθουσα και δεν αντάλλαξαν ούτε  βλέμμα.

Η κατηγορούμενη μπήκε από την άκρη της αίθουσας, κοιτώντας ευθεία και κάθισε στη θέση της. Η Ιωάννα Παλιοσπύρου καθόταν ήδη στην θέση της και τα  βλέμματα των δυο γυναικών δεν συναντήθηκαν.

Μοιραστείτε το άρθρο :

Δείτε επίσης...

Eγγραφή στο Newsletter

Scroll to Top